Uunikana, uudet perunat ja vihreät kasvikset pellillä

Yhden pellin taktiikka on sesongin rennoin ruoka. Ensin uunin lämpöön pääsee kypsymään tipu. Sen seuralaisiksi ladotaan kevään ensimmäiset uudet perunat ja broccolinit.

1,5 h
servings 4 annosta

26.04.2018 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

30 min + 1 h 15 min kypsennykseen

*

1 kokonainen luomukana (1 kg)

1 (luomu)sitruuna

2 rkl + 3/4 dl neitsytoliiviöljyä

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

4 salottisipulia

16 pientä uuttaperunaa (esim. siikli)

3 rkl vaahterasiirappia

800 g vihreitä kasviks (esim. broccolinia, parsakaalia, parsaa)

*

Valeluun:

oliiviöljyä

*

Tarjoiluun:

vihersalaattia

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Pyyhi kana talouspaperilla sisältä ja päältä. Puolita sitruuna ja työnnä puolikkaat kanan sisään. Sido jalat yhteen ja kiinni.
3. Hiero kanan pintaa 2 ruokalusikallisella öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Nosta kana uunivuokaan. Paista 30 minuuttia. Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä lihalämpömittaria. Työnnä se koiven paksuimpaan kohtaan, varo osumasta luuhun. Lintu on kypsää, kun mittari osoittaa 74 astetta. Voit kokeilla kypsyyttä myös työntämällä tikun lihaan. Jos ulostihkuva neste on kirkasta, liha on kypsää.
5. Kuori salottisipulit. Laita ne puolen tunnin paiston jälkeen uunivuokaan kanan kanssa. Kaada kanan päälle vaahterasiirappi ja loppu öljy (3/4 dl). Laske uunin lämpö 180 asteeseen. Jatka paistamista 20 minuuttia.
6. Pese perunat ja laita myös ne uunivuokaan. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia. Valele lintua muutaman kerran paistamisen aikana pannulla olevalla nesteellä.
7. Lisää broccolinit vartin jälkeen ja paista vielä 10 minuuttia.
8. Anna lihan levätä vähintään 10 minuuttia.
9. Tarjoa vihreän salaatin kanssa. Jos kaipaat kastiketta, sekoita turkkilaiseen jogurttiin hienonnettua ruohosipulia ja mausta seos sitruunamehulla.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla