Ainekset
20 kpl
40 min
*
1 kevätsipuli
100 g tuoreita tai pakasteherneitä
2 1/2 dl täysmaitoa (korvaa osa halutessasi kermalla)
1/2 dl voisulaa
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
*
Paistamiseen:
voita
(40–50 pinaatinlehteä)
*
Kylmäsavuporotahna:
1/2 pieni punasipuli
2 tl sitruunamehua
200 g kylmäsavuporoa
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
1 dl täysmajoneesia
n. 3 rkl ranskankermaa
mustapippuria
Valmistusohje
1. Hienonna kevätsipuli. Laita sipulit kulhoon herneiden, maidon ja voisulan kanssa. Soseuta sauvasekoittimella.
2. Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa. Sekoita munien joukkoon herneseos, jauhot ja suola.
3. Valmista porotahna ennen lettujen paistamista. Kuori sipuli ja hienonna se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Purista päälle sitruunamehua.
4. Hienonna poro. Sekoita poro sipulin joukkoon ruohosipulin ja majoneesin kanssa. Lisää sen verran ranskankermaa, että seos on sopivan tanakkaa lettujen päälle. Mausta pippurilla.
5. Paista taikinasta pieniä lettuja lettupannulla. Käytä paistamiseen voita. Jos haluat letuista koristeellisempia, lisää pannulle muutama pinaatinlehti ennen taikinan lisäämistä.
6. Tarjoa kylmäsavuporotahnan kanssa.
Vinkki: Kasvaako pihassa nokkosia? Korvaa kevätsipuli 1/2 desillä hienonnettuja, käsiteltyjä nokkosia.
Nokkosten käsittely
Kerää nokkosista niiden kärkiä, latvoja ja pieniä lehtiä. Ryöppää nokkoset ennen ruoanvalmistusta. Kiehauta reilusti vettä. Lisää veteen nokkoset ja öljyä (1/2 dl/1 l nokkosia). Painele nokkoset kauhalla veden alle ja anna veden kiehahtaa uudelleen. Kaada vesi pois. Hienonna nokkoset.