Sienitapakset

Tapas-ilta! Ystävät koolle ja punaviini pöytään.

22.03.2018 Kira Weckman + Viinisuositus Kalle Naatula + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

16-20 kpl

munaton

30 min + 30 min jäähtymiseen

*

2 levyä lehtitaikinaa

100 g herkkusieniä

ripaus suolaa

1 rkl oliiviöljyä

*

Punaviinikastike:

1 dl punaviinikastiketta (esim. HK)

1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa

1 timjamin oksa

1 valkosipulinkynsi halkaistuna

1/4 tl suolaa

*

Lisäksi:

2–3 rkl vihreää pestokastiketta

6 viipaletta Härän kylmäsavupaistia (esim. HK)

1/2 dl pecorino-juustoa lastuina

(persiljaa)

Valmistusohje

1. Leikkaa kohmeiset voitaikinalevyt leivinpaperin päällä pitkittäin kahteen osaan ja vielä poikittain 4–5 osaan. Saat yhteensä 16–20 palaa.
2. Nosta leivinpaperi taikinoineen uunipellille, laita päälle toinen leivinpaperi ja kanneksi toinen (syvä) uunipelti. Paista taikinapaloja 225-asteisessa uunissa noin 9 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Saat rapeita, suoria lehtitaikinakeksejä, joiden päälle on helppo koota lisukkeet.
3. Valmista herkkusienitäyte. Pese sienet, leikkaa kahteen tai neljään osaan.
4. Levitä sienet leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä.
5. Paahda sieniä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
6. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
7. Jäähdytä huoneenlämmössä ja lisää sienet kastikkeeseen.
8. Kokoa tapakset. Levitä ohuelti pestoa jokaiselle lehtitaikinakeksille. Aseta päälle kylmäsavupaistia ja 1–2 sienipalaa. Koristele pecorinojuustolla ja halutessasi persiljalla.

Vinkki: Tarjoa sienitapakset juustokrokettien kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla