Ainekset
10 pientä pavlovaa tai 1 iso
gluteeniton, kasvis, munaton
30 min + 30 min kypsennykseen
*
2 1/4 dl (200 g) sokeria
1 tl perunajauhoa
4 valkuaista
1 tl ruusuvettä
1/2 tl väkiviinaetikkaa
*
Kirsikat:
200 g pakastekirsikoita
1 dl sokeria
2 tähtianista
*
Vanilja-rahkatäyte:
1/2 vaniljatanko
2 dl maustamatonta rahkaa
1 dl kermaa
2 rkl sokeria
1 rkl sitruunamehua
*
Lisäksi:
pursotinpussi
Valmistusohje
1. Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään.
2. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri-jauhoseosta vaahdottamisen aikana pikkuhiljaa sekaan. Vaahdottamisen tulisi kestää ainakin 8 minuuttia.
3. Kun vaahto on kiiltävää ja täysin kovaa, lisää sekaan ruusuvesi ja etikka. Sekoita.
4. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Siirrä marenkivaahto pursotinpussiin. Pursota leivinpaperille 10 kpl halkaisijaltaan noin 8 cm marenkikiekkoja. Tai vaihtoehtoisesti pursota yksi iso pyörylä (kakkupohjan kokoinen).
5. Kypsennä marenkeja 120-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia (paista isoa marenkipohjaa 60 min). Sammuta uuni, jätä luukku raolleen ja anna pavlovien olla uunissa vielä 10 minuuttia.
6. Valmistele kirsikat marenkien kypsyessä. Mittaa ainekset kattilaan ja lämmitä kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä.
7. Valmista täyte. Kaavi vaniljatangosta sisus veitsellä.
8. Vaahdota sähkövatkaimella yhdessä kulhossa rahka, kerma, sokeri ja vaniljatangon sisus kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää lopuksi sitruunamehu.
9. Täytä jäähtyneet pavlova rahkalla ja kirsikoilla. Voit nostaa toisen marenkipalan kanneksi täytteen päälle, jos haluat. Tarjoa pavlova heti täyttämisen jälkeen.
Vinkki: Marengin valmistuksessa maltti on valttia. Vatkaa riittävän pitkään, vähintään 8 minuuttia.
Paista matalalla lämmöllä rauhassa. Anna jäähtyä kunnolla. Älä hoppuile, marengit irtoavat usein kunnolla leivinpaperista vasta jäähdyttyään.