viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Hunajainen mozzarella-persimonsalaatti

22.03.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Repo + Tyyli Janic Leino

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Persimon tunnetaan myös nimellä sharon. Se on kaunis ja herkullinen hedelmä, joka maistuu myös salaateissa. Kokeile hunajaista mozzarella-persimonsalaattia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, kasvis, munaton

30 min

*

4 buffalo mozzarellaa

1 oksa rosmariinia

1 dl hunajaa

tilkka vettä

2 persimonia (sharon-hedelmää)

1 avokado

1 dl pähkinöitä tai siemeniä (esim. cashew, pinjan-, auringonkukansiemen)

suolaa

mustapippuria

tuoreita yrttejä tai krasseja

*

Appelsiini-balsamicokastike:

1 appelsiini

1 dl balsamiviinietikkaa

2 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Aloita kastikkeen valmistuksella. Pese ja raasta appelsiinista kuori. Purista appelsiinista mehu. Mittaa kuoriraaste, mehu, balsamiviinietikka ja sokeri kattilaan.
2. Keitä viisi minuuttia ja jäähdytä.
3. Valuta mozzarelloista neste pois ja puolita.
4. Hienonna rosmariininlehdet ja sekoita ne hunajan kanssa. Notkista hieman vedellä.
5. Mausta mozzarella rosmariinihunajalla. Anna marinoitua.
6. Kuori ja paloittele sekä persimonit että avokado.
7. Paahda siemeniin väriä kuivalla, kuumalla pannulla ja mausta suolalla.
8. Grillaa mozzarellapaloihin väriä uunissa grillivastuksen alla tai käytä kaasupoltinta.
9. Kokoa lautaselle persimon- ja avokadopalat sekä mozzarellat. Mausta pippurilla ja appelsiini-balsamicokastikkeella. Koristele yrteillä tai krassinkukilla sekä siemenillä.

Viinisuositus

Gisselbrecht Gewurztraminer Tradition 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
13,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Feta-kvinoasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Parhaat pääsiäisviinit

14.03.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Aitoa cheddaria Keski-Suomesta

20.02.2024 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Joulun parhaat juustoviinit

05.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä