Ainekset
4 annosta
gluteeniton, kasvis, munaton
30 min
*
4 buffalo mozzarellaa
1 oksa rosmariinia
1 dl hunajaa
tilkka vettä
2 persimonia (sharon-hedelmää)
1 avokado
1 dl pähkinöitä tai siemeniä (esim. cashew, pinjan-, auringonkukansiemen)
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä tai krasseja
*
Appelsiini-balsamicokastike:
1 appelsiini
1 dl balsamiviinietikkaa
2 rkl sokeria
Valmistusohje
1. Aloita kastikkeen valmistuksella. Pese ja raasta appelsiinista kuori. Purista appelsiinista mehu. Mittaa kuoriraaste, mehu, balsamiviinietikka ja sokeri kattilaan.
2. Keitä viisi minuuttia ja jäähdytä.
3. Valuta mozzarelloista neste pois ja puolita.
4. Hienonna rosmariininlehdet ja sekoita ne hunajan kanssa. Notkista hieman vedellä.
5. Mausta mozzarella rosmariinihunajalla. Anna marinoitua.
6. Kuori ja paloittele sekä persimonit että avokado.
7. Paahda siemeniin väriä kuivalla, kuumalla pannulla ja mausta suolalla.
8. Grillaa mozzarellapaloihin väriä uunissa grillivastuksen alla tai käytä kaasupoltinta.
9. Kokoa lautaselle persimon- ja avokadopalat sekä mozzarellat. Mausta pippurilla ja appelsiini-balsamicokastikkeella. Koristele yrteillä tai krassinkukilla sekä siemenillä.