Ainekset
4 annosta
munaton
15 min + 25 min paistamiseen
*
500 g tomaattimurskaa
2 dl lihalientä
1 tl viinietikkaa
1 tl sokeria
1 rkl tuoretta hienonnettu timjamia
1 l gnocchi-pastaa keitettynä (noin 6 dl raakana)
50 g serrano-kinkkua
*
Pähkinäjuustotahna:
1/2 dl hasselpähkinöitä
125 g mascarpone-tuorejuustoa
75 g sinihomejuustoa
Valmistusohje
1. Sekoita laakeassa uunivuoassa tomaattimurska, lihaliemi, viinietikka, sokeri ja hienonnettu timjami.
2. Levitä päälle kypsä gnocchi-pasta.
3. Rouhi hasselpähkinät. Sekoita kulhossa pähkinäjuustotahnan ainekset tasaiseksi tahnaksi.
4. Nosta juustotahnaa nokareina pastan päälle. Revi serranokinkkuviipaleita pienemmiksi paloiksi ja lisää vuoan päälle.
5. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia.