Suklaasalami, Salame de Chocolate

Kokeile portugalilaista suklaasalamia portviinin kaverina.

16.02.2018 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen + viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 iso tai 2 pientä salamia

munaton

30 min + 3h

*

200 g tummaa leivontasuklaata

50 g voita

10 kuivattua aprikoosia

50 g kuorittuja pistaaseja

1/2 dl kokonaisia manteleita

50 g Marie-keksejä

2 rkl juoksevaa hunajaa

ripaus suolahiutaleita

ripaus kanelia

*

Lisäksi:

voipaperia

tomusokeria

Valmistusohje

1. Sulata suklaa ja voi, anna jäähtyä.
2. Paloittele aprikoosit ja hienonna pistaasit sekä mantelit veitsellä.
3. Sekoita kulhossa suklaaseos, aprikoosit ja pähkinät.
4. Riko keksit ja sekoita suklaamassan joukkoon.
5. Mausta suklaaseos hunajalla, suolakiteillä ja kanelilla.
6. Kaada suklaamassa voipaperille ja muotoile pitkulaiseksi. Pyöritä suklaamassa karkkipaperimaisesti voipaperin sisään. Viimeistele muoto pyörittelemällä pötkylä on salamin muotoon.
7. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia tai seuraavaan päivään.
8. Poista voipaperi ja kuorruta suklaasalamia tomusokerilla. Säilytä suklaasalamia jääkaapissa, viipaloi viileänä ja tarjoile.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla