Blinit

Blinien maun salaisuus on tattarijauhot. Kullankeltaisen ulkonäon takaa paistamiseen käytetty voi, jota on turha säästellä. Viinien suhteen blini on kaikkijuomainen. Lisukkeet lopulta määrittävät, täytetäänkö lasi kuplilla vai ilman.

02.01.2018 Elisa Johansson Kuva: Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

noin 30 pientä

*

1/2 pkt (25 g) tuorehiivaa

4 dl täysmaitoa

voita

2 1/2 dl tattarijauhoja

2 1/2 dl vehnäjauhoja

3 keltuaista

2 dl ruokajogurttia

4 rkl voisulaa

1 dl olutta

1 tl suolaa

1/4 tl sokeria

3 valkuaista

*

Paistamiseen:

voita

*

Mätilisuke:

mätiä

sipulisilppua

smetanaa

*

Savuporolisuke:

savuporomurua tai viipaleita

mauste- tai suolakurkkuja

hunajaa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Vatkaa joukkoon tattari- ja vehnäjauhot.
3. Anna taikinan kohota noin 4 tuntia.
4. Lisää keltuaiset, jogurtti, voisula, olut, suola ja sokeri. Sekoita.
5. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti taikinaan.
6. Paista blinit voissa keskilämmöllä molemmin puolin joko blini- tai ohukaispannulla.
7. Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä foliolla, jotta ne eivät jäähdy.
8. Tarjoa haluamiesi lisäkkeiden kanssa.

Bliniviinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla