Schwartzwaldin suklaamousse

Schwartzwald- eli black forest -kakku on talvikauden klassikko, jossa maistuvat suklaa ja kirsikat. Perinteinen herkku taipuu mutkattomaan olomuotoon triflessä.

14.12.2017 Sanna Kekäläinen + Kuva: Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

20 min + jähmettymiseen 20 min

*

100 g tummaa suklaata

50 g maitosuklaata

2 dl kuohukermaa

*

Lisäksi:

4 dl suklaa-, mauste- tai hedelmäkakkupaloja

1/2 dl portviiniä

6 dl tuoreita kirsikoita tai 1 prk (350/175 g) hapankirsikoita

50 g tummaa tai maitosuklaata rouhittuna

Valmistusohje

1. Rouhi suklaat ja sulata ne. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää ensin 1/3 vaahdosta suklaasulaan. Kääntele varovasti. Lisää loppu vaahto käännellen mukaan.
3. Paloittele kakkupalat. Kostuta ne kevyesti portviinillä. Paloittele kirsikat ja poista kivet, jos niitä on.
4. Lusikoi tarjoiluastioihin kerroksittain suklaamoussea, kakkupaloja ja kirsikoita. Nosta jääkaappiin noin 15 minuutiksi. Viimeistele rouhitulla suklaalla.

Vinkki: Voit halutessasi lisätä myös kevyesti tomusokerilla maustettua kermavaahtoa kirsikoiden kaveriksi.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla