viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Sinisimpukat yrttiliemessä

26.06.2012 Antti Vahtera

Pese simpukat juoksevan kylmän veden alla juuresharjalla. Heitä avonaiset simpukat pois. Irrota veitsellä simpukan ns. parta. Kuullota sipulit oliiviöljyssä laakeassa kattilassa. Lisää viini ja vesi ja anna kiehua hetki. Kumoa joukkoon simpukat, sekoita ja anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Näin simpukat kypsyvät tasaisesti. Lisää kattilaan kerma ja keitä vielä 1–2 minuuttia. […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

300 g tuoreita sinisimpukoita

2 kpl salottisipulia hienonnettuna

2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 rkl oliiviöljyä

5 dl kuivaa valkoviiniä

5 dl vettä

2 dl kermaa

1 dl hienonnettua korianteria

1 dl hienonnettua persiljaa

0,5 dl hienonnettua ruohosipulia

mustapippuria

ripaus cayennenpippuria

suolaa

2 dl rasvatonta maitoa

Valmistusohje

Pese simpukat juoksevan kylmän veden alla juuresharjalla. Heitä avonaiset simpukat pois. Irrota veitsellä simpukan ns. parta. Kuullota sipulit oliiviöljyssä laakeassa kattilassa. Lisää viini ja vesi ja anna kiehua hetki. Kumoa joukkoon simpukat, sekoita ja anna kiehua kannen alla noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Näin simpukat kypsyvät tasaisesti.

Lisää kattilaan kerma ja keitä vielä 1–2 minuuttia. Nostele avautuneet simpukat (heitä pois avautumattomat simpukat) lautasille ja jatka liemen keittoa. Lisää yrtit, mausteet ja anna liemen kiehahtaa. Kaada joukkoon maito liemen kiehuessa ja kuohkeuta liemi vielä sauvasekoittimella. Tarkista maku ja kaada liemi simpukoiden päälle.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Viinimestari Krista Mänttäri: ”Kun etsin viinejä, saan hullutella täysillä”

10.04.2025 Paula Kultanen Ribas + Kuvat Johanna Erjonsalo

Alko tuo myyntiin harvinaisia arvoviinejä

09.04.2025 Satu Salmitie + kuva Shutterstock

Ruinartin Frédéric Panaïotis: ”Haluan tehdä samppanjoita, jotka saavat ihmiset hymyilemään”

07.04.2025 Sanna Kissakangas + kuva Ruinart

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä