viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paahdettua turskaa, anjovista ja kaprista

26.06.2012 Antti Vahtera

Leikkaa turskafilee neljään osaan. Mausta ne pippurilla ja maltillisesti suolalla. Paista fileet vähässä voissa pinnoitetulla pannussa rapeiksi vain toiselta puolen, noin 3 minuutin ajan. Siirrä fileet voideltuun uunivuokaan ja jaa niiden päälle anjovisfileet sekä kylmässä vedessä huuhdellut kaprikset. Paahda kattilassa vähässä voissa salottisipulit ja valkosipulit (kuorineen) rapeiksi. Lisää joukkoon loppu voi, viinietikka ja sitruunamehu. Anna […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g turskafileetä

100 dl voita

12 kpl anjovisfileetä

2 rkl kapriksia

2 kpl salottisipulia silputtuina

12 kpl valkosipulinkynttä

4 rkl balsamiviinietikkaa

1 sitruunan mehu

mustapippuria myllystä

vain ripaus suolaa

Valmistusohje

Leikkaa turskafilee neljään osaan. Mausta ne pippurilla ja maltillisesti suolalla. Paista fileet vähässä voissa pinnoitetulla pannussa rapeiksi vain toiselta puolen, noin 3 minuutin ajan. Siirrä fileet voideltuun uunivuokaan ja jaa niiden päälle anjovisfileet sekä kylmässä vedessä huuhdellut kaprikset. Paahda kattilassa vähässä voissa salottisipulit ja valkosipulit (kuorineen) rapeiksi.

Lisää joukkoon loppu voi, viinietikka ja sitruunamehu. Anna kiehua hiljalleen kannen alla muutama minuutti. Ota kansi pois ja keitä vielä hetki. Paahda kalavuokaa 250-asteisessa uunissa 2–3 minuuttia. Nosta fileet lautasille ja lisää balsamietikkasipulit päälle. Tarjoa perunalumen ja rapean salaatin kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

14.04.2025 Antero Niemiaho

Ratafia on Champagnen väkevä yllättäjä

14.04.2025 Teksti Essi Avellan

8 välttämättömyyttä: japanilaisen kotikeittiön maustekaappi

14.04.2025 Teksti Heikki Valkama + kuva Nikola Tomevski + tyyli Piia Honkanen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä