viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

BBQ Jättikatkat

26.06.2012 Antti Vahtera

Sulata voi korkeareunaisessa uuninkestävässä pannussa. Lisää öljy sekä kaikki ainekset rapuja lukuun ottamatta. Sekoita. Kiehuta syntynyttä kastiketta voimakkaasti minuutin verran ja laske sitten lämpöä niin, että kastike kiehuu hiljalleen. Anna kypsyä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Ota kastike levyltä ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon ravut ja hauduta niitä keskilämmöllä 10 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanpunaisia (mikäli […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

(8 hengelle)

1 kg jättikatkarapuja kuorineen (myös päät saavat olla mukana)

100 g voita

0,5 dl rypsiöljyä

2 rkl hienoksi pilkottua valkosipulia

2–3 rkl Worcestershire-kastiketta

4 laakerinlehtiä murskattuna

2 rkl kuivattua rosmariinia hienoksi murskattuna

0,5 rkl kuivattua basilikaa

0,5 rkl kuivattua oreganoa

0,5 rkl suolaa

0,5 rkl cayennepippuria

0,5 rkl mustapippuria hienona rouheena

1 rkl paprikajauhetta

2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Sulata voi korkeareunaisessa uuninkestävässä pannussa. Lisää öljy sekä kaikki ainekset rapuja lukuun ottamatta. Sekoita. Kiehuta syntynyttä kastiketta voimakkaasti minuutin verran ja laske sitten lämpöä niin, että kastike kiehuu hiljalleen. Anna kypsyä 10 minuuttia välillä sekoittaen.

Ota kastike levyltä ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon ravut ja hauduta niitä keskilämmöllä 10 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanpunaisia (mikäli ravut ovat esikeitettyjä, tämän vaiheen voi ohittaa ja siirtää ravut suoraan uuniin). Siirrä pannu kuumaan (225 astetta) uuniin noin 10 minuutiksi. Tarjoa ravut sormiruokana tuoreen patongin kera. Lusikoi annoksen päälle reilusti kastiketta.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

14.04.2025 Antero Niemiaho

Ratafia on Champagnen väkevä yllättäjä

14.04.2025 Teksti Essi Avellan

8 välttämättömyyttä: japanilaisen kotikeittiön maustekaappi

14.04.2025 Teksti Heikki Valkama + kuva Nikola Tomevski + tyyli Piia Honkanen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä