Ainekset
600–700 g lampaankareeta
2 dl silputtua persiljaa
1 dl silputtua ruohosipulia
1 dl silputtua basilikaa
4–6 murskattua valkosipulinkynttä
2 kantitonta paahtoleivän viipaletta kuutioina
1 dl sulatettua voita
mustapippuria myllystä
suolaa
Uunijuurekset
3 porkkanaa
1 pieni lanttu
1 pieni selleri
8 pientä salottisipulia
3 rkl voita
0,5 dl siirappia
1 dl vettä
mustapippuria
suolaa
Valmistusohje
Poista kareesta ylimääräiset kalvot ja jänteet ja raaputa kyljysluut valkoisiksi. Mausta karee pippurilla ja suolalla. Ruskista liha paistinpannussa vähässä voissa joka puolelta. Pane yrtit, valkosipulimurske, leipäkuutiot ja lämmin voisula tehosekoittimeen ja anna pyöriä tasaiseksi. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Levitä yrttisekoitus kareen päälle. Työnnä paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista kareeta180-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 58 astetta. Anna lihan vetäytyä 10 minuuttia folion alla ennen viipalointia.
Uunijuurekset
Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa juurekset 1,5 cm:n kuutioiksi, mutta jätä sipulit kokonaisiksi. Lisää kaikki ainekset voideltuun paistovuokaan ja kypsennä ne pehmeiksi 160 – 180-asteisessa uunissa. Sekoita paiston aikana ja tarkista ennen tarjoilua vielä mausteet.