Ainekset
1 tanko minivuohenjuustoa
4 siivua tummaa leipää
1 kerä rapeaa salaattia
1 nippu retiisiä
2-3 kevätsipulia
Salaatinkastike
2 dl maissiöljyä
0,5 dl punaviinietikkaa
1 salottisipuli
2 rkl Dijon-sinappia
1 tl sokeria
Maldon -suolaa
mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Leikkaa juusto puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Gratinoi 220-aseisessa uunissa tai vastuksen alla kunnes juusto on saanut kauniin värin. Leikkaa leipä suikaleiksi. Paahda leivät pannussa oliiviöljyssä. Revi salaatti pieneksi, silppua sipulit ja viipaloi retiisit. Sekoita ainekset keskenään salaatinkasikkeen kera ja asettele vuohenjuusto salaatin päälle.
Salaatinkastike
Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Sekoita sinappi ja sipuli keskenään. Lisää öljyä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää punaviinietikka. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Kaada kastike pulloon ja ravistele sitä ennen käyttöä.