viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Pariloitu lohi-silakkatartar

26.06.2012 Antti Vahtera

Suolaa ja pippuroi kalasuikaleet ja anna maustua kylmässä noin puoli tuntia. Lisää muut aineet ja anna makujen tasaantua. Muotoile esimerkiksi rengasmuotin avulla “pihveiksi”. Pariloi nopeasti erittäin kuumalla parilalla tai paistinpannulla ja siirrä uunipannulle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Tarjoile heti sinappikastikkeen ja esimerkiksi perunamuhennoksen kanssa. Sinappikastike Keitä simpukkaliemi ja kerma puoleen. Lisää sinappi, voi […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

250 g nahattomia silakkafileitä pitkittäin suikaloituna

250 g puhdistettua lohifileetä ohuina suikaleina

1-2 rkl Dijon-sinappia

1 dl smetanaa

1 nippu ruohosipulia silputtuna

1 salottisipuli silputtuna

suolaa

mustapippuria

valkopippuria

Sinappikastike

1 dl simpukkalientä

2 dl kuohukermaa

1 tl Dijon-sinappia

2 tl kylmää voita

suolaa

valkopippuria

ripaus cayennepippuria

Valmistusohje

Suolaa ja pippuroi kalasuikaleet ja anna maustua kylmässä noin puoli tuntia. Lisää muut aineet ja anna makujen tasaantua. Muotoile esimerkiksi rengasmuotin avulla “pihveiksi”. Pariloi nopeasti erittäin kuumalla parilalla tai paistinpannulla ja siirrä uunipannulle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Tarjoile heti sinappikastikkeen ja esimerkiksi perunamuhennoksen kanssa.

Sinappikastike

Keitä simpukkaliemi ja kerma puoleen. Lisää sinappi, voi ja mausteet. Vispaa kuohkeaksi ja tarkista maku. Pidä lämpimänä, mutta älä anna enää kiehua.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä