viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paistettua turskaa, balsamiviinietikkaa ja raparperia

26.06.2012 Antti Vahtera

Pane voi ja balsamiviinietikka kattilaan. Haihduta miedolla lämmöllä kolmannes pois. Kuori raparperit ja leikkaa ne 5 cm:n mittaisiksi paloiksi. Lisää raparperit etikkavoihin ja anna niiden pehmetä. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Leikkaa turskafilee neljäksi palaksi ja mausta ne pippurilla suolalla. Paista fileet pinnoitetulla pannulla kirkastetussa voissa rapeiksi (4 minuuttia). Käännä fileet ja jatka paistoa minuutin […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g turskafileetä (tai isoa kuhaa, siikaa...)

1 dl sulaa voita

1 dl balsamiviinietikkaa

2 pientä raparperia

1 limetin mehu

valkopippuria myllystä

suolaa

kirkastettua voita kalojen paistoon

Valmistusohje

Pane voi ja balsamiviinietikka kattilaan. Haihduta miedolla lämmöllä kolmannes pois. Kuori raparperit ja leikkaa ne 5 cm:n mittaisiksi paloiksi. Lisää raparperit etikkavoihin ja anna niiden pehmetä. Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Leikkaa turskafilee neljäksi palaksi ja mausta ne pippurilla suolalla. Paista fileet pinnoitetulla pannulla kirkastetussa voissa rapeiksi (4 minuuttia). Käännä fileet ja jatka paistoa minuutin ajan. Sivele fileiden pintaan limetin mehua ja anna vetäytyä kostean liinan alla muutama minuutti.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä