viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Mandariinikohokas

26.06.2012 Antti Vahtera

Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on kiinteää ja irtoaa reunoista. Anna jäähtyä hetken. Lisää keltuaiset, likööri ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti massaan. Kaada taikina voideltuihin ja sokeroituihin kohokasvuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 12 – 15 minuuttia. Älä avaa uunia […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

50 g voita

1,5 dl vehnäjauhoja

2 dl maitoa

3 munankeltuaista

6 munanvalkuaista

1 dl sokeria

1 dl mandariinilikööriä tai Grand Marnier – likööriä

tomusokeria

Valmistusohje

Sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito ja sokeri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on kiinteää ja irtoaa reunoista. Anna jäähtyä hetken. Lisää keltuaiset, likööri ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti massaan. Kaada taikina voideltuihin ja sokeroituihin kohokasvuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 12 – 15 minuuttia. Älä avaa uunia kesken paistamisen. Ota vuoat uunista varovasti, jotta kohokkaat eivät laskeudu. Sirottele kohokkaiden päälle tomusokeria ja tarjoile heti.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä