Ainekset
300 g haukifileetä
3 dl kermaa
3 munanvalkuaista
100 g siianmätiä
valkopippuria myllystä
suolaa
Voikastike
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
1 salottisipuli
100 g voita
ripaus cayennepippuria
valkopippuria myllystä
Valmistusohje
Mureketta valmistettaessa kaikkien aineiden on oltava kylmiä!
Kuutioi hauki pieniksi paloiksi ja jauha monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Lisää suola ja pippuri. Kaada kerma ohuena nauhana joukkoon ja lisää lopuksi valkuaiset. Puserra valmis taikina siivilän läpi, jotta murekkeesta tulee samettinen ja tasainen.
Täytä voidellut vuoat puoliksi kalamurekkeella, lisää pikkulusikallinen siianmätiä keskelle ja laita päälle mureketta. Peitä vuoat alumiinifoliolla ja kypsennä vesihauteessa 60 – 70 asteen uuninlämmössä 10 – 15 minuuttia.
Jos mureke on raakaa, jatka paistoaikaa. Älä nosta uuninlämpöä, jottei mäti kypsy liikaa. Tarjoile lämpimänä voikastikkeen kanssa.
Voikastike
Keitä silputtu sipuli kattilassa valkoviinissä, kunnes sipuli on pehmennyt ja valkoviini lähes kokonaan haihtunut. Lisää kerma ja keitä hetki. Ota pois liedeltä ja lisää kylmä voi hyvin sekoittaen. Siivilöi kastike.