Lampaanfileetä tomaatti-chilikastikkeessa

Ruskista lampaanfileet kevyesti pannulla ja mausta suolalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa muutama minuutti ja jätä liha roséeksi. Anna vetäytyä hyvin ennen leikkaamista. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Tomaatti-chilikastike Tee pieni viilto tomaatteihin, nosta ne kiehuvaan veteen hetkeksi, jäähdytä ja poista kuoret. Paloittele tomaatit neljään osaan, puserra mehu siivilän läpi kattilaan. Lisää tomaattimehu ja keitä kokoon noin […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

150 - 180 g lampaanfileetä ruokailijaa kohden

5 – 6 tomaattia

4 – 5 valkosipulin kynttä

2 - 3 dl tomaattimehua

2 kokonaista punaista chiliä

2 kokonaista vihreää chiliä

200 g tuoreita sieniä (esim. herkkusieniä, siitakesieniä, kantarelleja)

Valmistusohje

Ruskista lampaanfileet kevyesti pannulla ja mausta suolalla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa muutama minuutti ja jätä liha roséeksi. Anna vetäytyä hyvin ennen leikkaamista. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.

Tomaatti-chilikastike

Tee pieni viilto tomaatteihin, nosta ne kiehuvaan veteen hetkeksi, jäähdytä ja poista kuoret. Paloittele tomaatit neljään osaan, puserra mehu siivilän läpi kattilaan. Lisää tomaattimehu ja keitä kokoon noin puolet. Poista chileistä ja tomaatin lihoista siemenet. Kuullota tomaatin lihat ja hienonnetut chilipippurit sekä valkosipulit, voissa miedolla lämmöllä kevyesti. Lisää kokoon keitetty tomaattikastike. Tarkista maku.

Laita tomaatti-chilikastiketta lampaanfileiden väliin ja tummaa vasikan- tai lampaanlientä makua antamaan. Voit koristella annokset tuoreella kirvelillä tai muilla yrteillä. Lisäkkeenä voit tarjota paistettuja sieniä ja perunapaistosta.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla