viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kananpoikagalatiini

26.06.2012 Antti Vahtera

Irrota broilerista koivet ja siivet. Poista luut ja nahka. Jauha koipien ja siipien liha monitoimikoneessa hienoksi. Kaada kerma juoksevana nauhana joukkoon ja lisää lopuksi kananmunat ja hienonnetut yrtit. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi. Avaa broileri selkäpuolelta rintaa kohti veitsellä ja poista luu. Yritä pitää rintafileet toisissaan kiinni. Lisää mureke toisen rintafileen päälle ja taita toinen rintafilee […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 broileri

2 dl kuohukermaa

2 kananmunaa

1 rkl persiljaaa

1 rkl basilikaa

1 rkl kirveliä

1 rkl ruohosipulia

valkopippuria myllystä

suolaa

Tomaatti-smetanakastike

1 dl smetanaa

1 tl Dijon-sinappia

2 rkl tomaattimurskaa (valuta liemi pois)

1 rkl valkoviiniä

valkopippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Irrota broilerista koivet ja siivet. Poista luut ja nahka. Jauha koipien ja siipien liha monitoimikoneessa hienoksi.

Kaada kerma juoksevana nauhana joukkoon ja lisää lopuksi kananmunat ja hienonnetut yrtit. Sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi.

Avaa broileri selkäpuolelta rintaa kohti veitsellä ja poista luu. Yritä pitää rintafileet toisissaan kiinni. Lisää mureke toisen rintafileen päälle ja taita toinen rintafilee sen päälle.

Kääri fileerulla ensin kelmuun ja sitten folioon. Voit kiristää fileerullaa vielä päistä, jotta se pysyy muodossaan. Kypsennä 80 – 100-asteisessa uunissa vesihauteessa noin 45 minuuttia.

Jäähdytä ja leikkaa viipaleiksi ja tarjoile tomaatti-smetanakastikkeen kanssa.

Tomaatti-smetanakastike

Sekoita tomaatit ja smetana kuohkean tasaiseksi ja lisää mausteet.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä