viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Grillattua kuhaa ja kuullotettuja kasviksia

26.06.2012 Antti Vahtera

Paahda sokeri kattilassa ruskeaksi, lisää appelsiinin mehu ja keitä hetki. Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Sivele kalat oliiviöljyllä ja pariloi kevyesti. Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsat viipaleiksi ja ryöppää kypsiksi. Kypsennä pariloitua kalaa hetki uunissa. Kuullota ryöpätyt porkkanat, kesäkurpitsat ja suikaloitu purjo oliiviöljyssä. Pirskota appelsiinikastiketta lautasille. Annostele kasvikset lautasille. Nosta kypsät kuhafileet vihannesten päälle. Lämmitä revityt […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 kuhafileetä

4 porkkanaa

2 kesäkurpitsaa

2 purjoa

1 appelsiinin mehu

0,5 dl sokeria

tammenlehväsalaattia

friseesalaattia

tomaattikuutioita

oliiviöljyä

valko- ja mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Paahda sokeri kattilassa ruskeaksi, lisää appelsiinin mehu ja keitä hetki.

Mausta kuhafileet suolalla ja pippurilla. Sivele kalat oliiviöljyllä ja pariloi kevyesti. Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsat viipaleiksi ja ryöppää kypsiksi. Kypsennä pariloitua kalaa hetki uunissa. Kuullota ryöpätyt porkkanat, kesäkurpitsat ja suikaloitu purjo oliiviöljyssä.

Pirskota appelsiinikastiketta lautasille. Annostele kasvikset lautasille. Nosta kypsät kuhafileet vihannesten päälle. Lämmitä revityt salaatit, tomaattikuutiot ja purjosuikaleet nopeasti oliiviöljyssä nosta kuhafileiden päälle. Rouhi vielä annoksen päälle mustapippuria myllystä ja tarjoile heti.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Viinimestari Krista Mänttäri: ”Kun etsin viinejä, saan hullutella täysillä”

10.04.2025 Paula Kultanen Ribas + Kuvat Johanna Erjonsalo

Alko tuo myyntiin harvinaisia arvoviinejä

09.04.2025 Satu Salmitie + kuva Shutterstock

Ruinartin Frédéric Panaïotis: ”Haluan tehdä samppanjoita, jotka saavat ihmiset hymyilemään”

07.04.2025 Sanna Kissakangas + kuva Ruinart

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä