viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Grillattua kampelaa

26.06.2012 Antti Vahtera

Nosta ruodottomat kampelafileet öljy-sitruunamarinadiin noin 4-5 tunniksi. Laita fileet tämän jälkeen ritilälle, jotta liika öljy valuu pois. Grillaa tai pariloi kalat nopeasti molemmilta puolilta. Tarjoile voissa kuullotettujen, suolalla ja pippurilla maustettujen herneenpalkojen sekä simpukkakastikkeen kanssa. Simpukkakastike Silppua sipuli ja keitä valkoviini-simpukkaliemessä lempeällä lämmöllä kokoon noin kolmannes. Lisää kerma ja anna kiehua hiljalleen vielä hetki. Mausta […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 - 700 g kampelafileetä

1 dl oliiviöljyä

1 sitruunan mehu

valko- ja mustapippuria myllystä

merisuolaa

Simpukkakastike

0,5 dl simpukkalientä

2-3 dl kermaa

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 sipuli

2 rkl suolatonta voita

valko- ja mustapippuria myllystä

ripaus cayennepippuria

suolaa

Valmistusohje

Nosta ruodottomat kampelafileet öljy-sitruunamarinadiin noin 4-5 tunniksi. Laita fileet tämän jälkeen ritilälle, jotta liika öljy valuu pois. Grillaa tai pariloi kalat nopeasti molemmilta puolilta. Tarjoile voissa kuullotettujen, suolalla ja pippurilla maustettujen herneenpalkojen sekä simpukkakastikkeen kanssa.

Simpukkakastike

Silppua sipuli ja keitä valkoviini-simpukkaliemessä lempeällä lämmöllä kokoon noin kolmannes. Lisää kerma ja anna kiehua hiljalleen vielä hetki. Mausta kastike ja siivilöi. Juuri ennen tarjoilua vispaa joukkoon voi, jotta saat kastikkeesta pehmeämmän.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä