Ainekset
4 annosta
gluteeniton
25 min + 1,5 h maustumiseen ja hyytymiseen
*
5 dl täysmaitoa
5 rkl sokeria
1 kanelitanko
1 sitruuna
2 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
tilkka vettä
3 keltuaista
ruokokidesokeria
*
Lisäksi:
punaherukoita tai muita marjoja
Valmistusohje
1. Mittaa maito, sokeri, kanelitanko ja pestyn sitruunan raastettu kuori kattilaan. Kuumenna lähes kiehuvaksi (85 asteiseksi).
2. Siirrä kattila liedeltä ja anna makujen uuttua liemeen 10 minuuttia.
3. Sekoita maissitärkkelysjauhot tilkkaan vettä.
4. Lisää keltuaiset yksitellen sekä maissijauhosuuruste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen lämpimän maidon joukkoon.
5. Anna seoksen saostua 5 minuuttia.
6. Siivilöi massa ja annostele tarjoiluastioihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin.
7. Ripottele pinnalle ruokosokeria ja paahda pintaa kaasupolttimella niin, että sokeri alkaa sulaa.
8. Tarjoile tuoreiden punaherukoiden kanssa.