viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Portugalin kaneli-sitruunamaitovanukas

21.11.2017 Arto Rastas + Kuva Sami Repo

Portugalilainen maitovanukas päättää juhla-aterian lempeän sitruunaisiin ja kanelisiin makuihin.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton

25 min + 1,5 h maustumiseen ja hyytymiseen

*

5 dl täysmaitoa

5 rkl sokeria

1 kanelitanko

1 sitruuna

2 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)

tilkka vettä

3 keltuaista

ruokokidesokeria

*

Lisäksi:

punaherukoita tai muita marjoja

Valmistusohje

1. Mittaa maito, sokeri, kanelitanko ja pestyn sitruunan raastettu kuori kattilaan. Kuumenna lähes kiehuvaksi (85 asteiseksi).
2. Siirrä kattila liedeltä ja anna makujen uuttua liemeen 10 minuuttia.
3. Sekoita maissitärkkelysjauhot tilkkaan vettä.
4. Lisää keltuaiset yksitellen sekä maissijauhosuuruste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen lämpimän maidon joukkoon.
5. Anna seoksen saostua 5 minuuttia.
6. Siivilöi massa ja annostele tarjoiluastioihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin.
7. Ripottele pinnalle ruokosokeria ja paahda pintaa kaasupolttimella niin, että sokeri alkaa sulaa.
8. Tarjoile tuoreiden punaherukoiden kanssa.

Viinisuositus

Justino's Malvasia 10 Years Old Madeira

Alkon tuotenro 1:

Väkevä viini Portugali
24,10 €
0,375 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Milloin viiniköynnöstä voi kutsua vanhaksi?

25.11.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä