viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paahdettua lohta ja kapriskastiketta

26.06.2012 Antti Vahtera

Puhdista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräiset rasvat ja leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta palat pippurilla ja suolalla. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda lohipaloja nahkapuoli pannua vasten, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan. Käännä palat hetkeksi toisinpäin. Lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä hiukan punertava. Tarjoile kastikkeen kanssa. Kapriskastike Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

600 g suomustettua lohifileetä

2 rkl oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

suolaa

Kapriskastike

1 dl kermaviiliä

1 dl smetanaa

0,5 dl majoneesia

2 sitruunan mehu

0,5 dl kapriksia

1 rkl Dijon-sinappia

1 dl tillisilppua

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Puhdista lohifileestä mahdolliset ruodot ja ylimääräiset rasvat ja leikkaa lohi annospaloiksi. Mausta palat pippurilla ja suolalla. Kuumenna pannu erittäin kuumaksi ja paahda lohipaloja nahkapuoli pannua vasten, kunnes valkuaisnesteet nousevat pintaan. Käännä palat hetkeksi toisinpäin. Lohi on parhaimmillaan, kun se on sisältä hiukan punertava. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Kapriskastike

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min
Pääruoka

Lue lisää

Alko tuo myyntiin harvinaisia arvoviinejä

09.04.2025 Satu Salmitie + kuva Shutterstock

Ruinartin Frédéric Panaïotis: ”Haluan tehdä samppanjoita, jotka saavat ihmiset hymyilemään”

07.04.2025 Sanna Kissakangas + kuva Ruinart

Slovakian natupioneeri Zsolt Sütő: ”Viinini tanssivat kanssasi”

03.04.2025 Ilkka Sirén + kuva Sanna Lehto

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä