viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paahdettua kuhaa ja endiivisalaattia

26.06.2012 Antti Vahtera

Mausta kuhapalat suolalla ja pippurilla, molemmin puolin. Paahda paistinpannulla tai grillissä tasaparilalla kirkastetussa voissa nahkapuolelta rapeaksi. Kuhapalojen pintaan muodostuessa nestettä, käännä palat ja anna kypsyä 15 sekuntia. Nostele kuhapalat salaatin päälle. Pese salaatit ja kuivaa hyvin. Sekoita salaatinkastikkeen kanssa ja lisää sekaan kuivattuja tomaatteja. Ranskalainen salaatinkastike Sekoita teräskulhossa sinappiin oliiviöljy juoksevana nauhana, lisää lopuksi punaviinietikka […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

50 g kuhafileetä henkeä kohden, suomustettua ja ruodotonta

2 rkl kirkastettua voita (Sulata voi kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran laskeutua kattilan pohjalle. Käytä kirkas osa paistamiseen.)

punasikurisalaattia

valkoista endiiviä

rapeaa salaattia

mustapippuria ja merisuolaa myllystä

Ranskalainen salaatinkastike

1 rkl Dijon-sinappia

1 dl oliiviöljyä

1 rkl punaviinietikkaa

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Mausta kuhapalat suolalla ja pippurilla, molemmin puolin. Paahda paistinpannulla tai grillissä tasaparilalla kirkastetussa voissa nahkapuolelta rapeaksi. Kuhapalojen pintaan muodostuessa nestettä, käännä palat ja anna kypsyä 15 sekuntia. Nostele kuhapalat salaatin päälle.

Pese salaatit ja kuivaa hyvin. Sekoita salaatinkastikkeen kanssa ja lisää sekaan kuivattuja tomaatteja.

Ranskalainen salaatinkastike

Sekoita teräskulhossa sinappiin oliiviöljy juoksevana nauhana, lisää lopuksi punaviinietikka sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Uunissa kuivatut tomaatit

Leikkaa tomaatit puoliksi. Pyörittele tomaatit oliiviöljyssä ja rouhi päälle suolaa ja mustapippuria myllystä. Asettele tomaatit uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Paista 80 asteisessa uunissa puolitoista tuntia.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Espanjan viileimmät – pruuvissa neljä keväistä valkoviiniä

14.04.2025 Antero Niemiaho

Ratafia on Champagnen väkevä yllättäjä

14.04.2025 Teksti Essi Avellan

8 välttämättömyyttä: japanilaisen kotikeittiön maustekaappi

14.04.2025 Teksti Heikki Valkama + kuva Nikola Tomevski + tyyli Piia Honkanen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä