Ainekset
28-30 etanaa (7-8 ruokailijaa kohti)
2 dl smetanaa
2 dl kermaa
2 dl kanalientä
1 purjo hienoksi hakattuna
4 salottisipulia hienoksi hakattuna
2 rkl ruohosipulia
2 rkl basilikaa
2 rkl persiljaa
2 rkl kirveliä
5 murskattua valkosipulinkynttä
2 rkl voita
Valmistusohje
Kuullota sipulit ja purjo kasarissa. Lisää huuhdotut ja kuivatut etanat, yrtit ja mausteet ja lämmitä hetki. Lisää kanaliemi ja keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on puolet. Lisää kerma ja keitä taas puoleen.
Lisää lopuksi smetana ja lämmitä muhennos. Tarkista maku. Jos haluat muhennoksesta tulisemman, lisää joukkoon ripaus cayennepippuria.
Tarjoile etanat paahdettujen leipäkolmioiden sekä ryöpättyjen ja paistettujen valkosipulinkynsien kanssa.