Ainekset
50 g jauhoja
1/2 tl kanelia
50 g voita
50 g sokeria
1 rkl siirappia
1 l mansikoita
2 rkl sokeria
1 1/2 dl vettä
1 lime-sitruunan mehu
muutama lehtituoretta minttua
muutama tippa balsami-viinietikkaa
mustapippuria
4 dl kermavaahtoa
suklaata
tomusokeria
Valmistusohje
Sekoita jauhot ja kaneli. Sulata kasarissa voi, sokeri ja siirappi tasaiseksi. Anna jäähtyä ja lisää jauhot. Nosta pikkulusikalla pieniä nokareita 10 cm:n välein voidellulle uunipellille tai leivinpaperin päälle. Paista noin 6 – 7 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes lehikäiset ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä pellillä hetken aikaa, ennen kuin nostat pois. Laita sokeri ja kylmä vesi kattilaan, kuumenna ja anna kiehua hetki. Anna liemen jäähtyä hetken aikaa ennen kuin lisäät kolmanneksen mansikoista, mintunlehdet, viinietikan, limetinmehun ja hyppysellinen mustapippuria. Laita seos tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi soseeksi.
Kokoa lehikäinen juuri ennen tarjoilua kahteen kerrokseen siten, että kunkin kerroksen väliin tulee mansikoita, vatkattua kermavaahtoa ja sosetta. Koristele suklaalla ja tomusokerilla.