viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Mehustetut mansikat ja kanelilehikäisiä

26.06.2012 Antti Vahtera

Sekoita jauhot ja kaneli. Sulata kasarissa voi, sokeri ja siirappi tasaiseksi. Anna jäähtyä ja lisää jauhot. Nosta pikkulusikalla pieniä nokareita 10 cm:n välein voidellulle uunipellille tai leivinpaperin päälle. Paista noin 6 – 7 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes lehikäiset ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä pellillä hetken aikaa, ennen kuin nostat pois. Laita sokeri ja kylmä vesi kattilaan, […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

50 g jauhoja

1/2 tl kanelia

50 g voita

50 g sokeria

1 rkl siirappia

 

1 l mansikoita

2 rkl sokeria

1 1/2 dl vettä

1 lime-sitruunan mehu

muutama lehtituoretta minttua

muutama tippa balsami-viinietikkaa

mustapippuria

 

4 dl kermavaahtoa

suklaata

tomusokeria

Valmistusohje

Sekoita jauhot ja kaneli. Sulata kasarissa voi, sokeri ja siirappi tasaiseksi. Anna jäähtyä ja lisää jauhot. Nosta pikkulusikalla pieniä nokareita 10 cm:n välein voidellulle uunipellille tai leivinpaperin päälle. Paista noin 6 – 7 minuuttia 200-asteisessa uunissa, kunnes lehikäiset ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä pellillä hetken aikaa, ennen kuin nostat pois. Laita sokeri ja kylmä vesi kattilaan, kuumenna ja anna kiehua hetki. Anna liemen jäähtyä hetken aikaa ennen kuin lisäät kolmanneksen mansikoista, mintunlehdet, viinietikan, limetinmehun ja hyppysellinen mustapippuria. Laita seos tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi soseeksi.

Kokoa lehikäinen juuri ennen tarjoilua kahteen kerrokseen siten, että kunkin kerroksen väliin tulee mansikoita, vatkattua kermavaahtoa ja sosetta. Koristele suklaalla ja tomusokerilla.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehti valitsi vuoden parhaat hanaviinit – nämä tonkat ilahduttivat!

15.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Mikko Uosukainen

Spätburgunderia Pfalzista Badeniin

14.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä