viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Linnapaisti

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista paistin pinnasta ylimääräiset jänteet, nahat ja rasvat. Mausta kevyesti pippurilla ja suolalla. Kuori ja paloittele juurekset sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu tai valurautapata ja paahda liha ja juurekset voissa kauniin ruskeaksi. Lisää pataan vettä niin, että lihan pinta lähes peittyy tai nosta paistinpannulta liha ja juurekset reunalliseen uunivuokaan. Murskaa sekaan piparkakut ja kypsennä 120-asteisessa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

n.1 kg naudan sisäpaistia

6 porkkanaa

1 pieni selleri

1 pieni lanttu

2 sipulia

10 kiinteää perunaa

6 piparkakkua

2 rkl voita

mustapippuria

suolaa

3 dl kermaa

100 g Aura Gold-juustoa

3 rkl mustaviinimarjahyytelöä

2–3 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen

2 rkl voita kastikkeeseen

Valmistusohje

Poista paistin pinnasta ylimääräiset jänteet, nahat ja rasvat. Mausta kevyesti pippurilla ja suolalla. Kuori ja paloittele juurekset sormenpään kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu tai valurautapata ja paahda liha ja juurekset voissa kauniin ruskeaksi. Lisää pataan vettä niin, että lihan pinta lähes peittyy tai nosta paistinpannulta liha ja juurekset reunalliseen uunivuokaan. Murskaa sekaan piparkakut ja kypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes liha on kypsää. Lisää vettä, jos nestettä on haihtunut yli puolet.

Nosta liha pois liemestä ja kääri folioon 15 minuutiksi ennen leikkaamista. Siivilöi liemi ja säästä juurekset tarjoiluun. Sulata voi kattilassa, lisää päälle vehnäjauhot ja kaada siivilöity paistinliemi päälle ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisää sekaan Aura- juusto ja viinimarjahyytelö. Mausta kastike pippurilla ja tarkista suola, jos kastike on sopivan saostunutta, lisää kerma ja anna kiehahtaa hetki. Siivilöi kastike vielä kerran. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi, asettele lautaselle ja lisää juureksia, kaada kastiketta runsaasti päälle.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehti valitsi vuoden parhaat hanaviinit – nämä tonkat ilahduttivat!

15.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Mikko Uosukainen

Spätburgunderia Pfalzista Badeniin

14.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä