Kesäkeitto

Raavi uudet perunat kuorettomiksi. Pese ja pilko vihannekset. Kuullota ensin perunat ja porkkanat. Laita sivuun. Kuullota sitten kaikki muut vihannekset. Laita perunat ja porkkanat kattilaan ja lisää vettä niin, että kaikki juuri ja juuri peittyy. Lisää myös suolaa ja ripaus sokeria. Anna kiehahtaa. Lisää muut vihannekset. Anna kiehua lähes kypsäksi. Sekoita ruokalusikallinen voita ja jauhoja […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 kg uusia perunoita

1 porkkananippu

1 parsakaali

1-2 dlherneitä

200 g papuja

2 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

1 dl kermaa

sokeria

suolaa

Valmistusohje

Raavi uudet perunat kuorettomiksi. Pese ja pilko vihannekset. Kuullota ensin perunat ja porkkanat. Laita sivuun. Kuullota sitten kaikki muut vihannekset. Laita perunat ja porkkanat kattilaan ja lisää vettä niin, että kaikki juuri ja juuri peittyy. Lisää myös suolaa ja ripaus sokeria. Anna kiehahtaa. Lisää muut vihannekset. Anna kiehua lähes kypsäksi. Sekoita ruokalusikallinen voita ja jauhoja keskenään tahnaksi. Sekoita keittoon. Anna kiehahtaa. Samalla kaikki ainekset kypsyvät. Lisää kerma ja tarjoile.

Kesäkeitto on ruokaa, johon varsin useat suhtautuvat samalla tunteikkuudella kuin koulussa aikanaan tarjottuun tillilihaan. Se on ymmärrettävää. Kesäkeitto voi olla tosi valju ruoka, huonoimmillaan. Mutta nimi, kesäkeitto tarkoittaa sitä, että sitä syödään kesällä.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla