Kasviskeitto

Pilko kasvikset. Kuullota sipuli kattilassa. Lisää porkkanat, selleri ja nauris. Lisää liemi ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää perunat ja jatka keittämistä. Lisää viimeiseksi kesäkurpitsat ja herneet ja keitä vielä hetki. Mausta keitto. Tarjoile pistou-tahnan kanssa. Halutessasi voit lisätä keittoon erikseen kypsytettyjä makaroneja tai katkaistua spagettia. Pistou-tahna Silppua basilikanlehdet monitoimikoneessa. Lisää suola, mausteet, […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

2-3 rkl kasvislientä tai vettä

6 perunaa

5 porkkanaa

2 pientä kesäkurpitsaa

1 pieni selleri

1 pieni nauris

2 salottisipulia

1 rkl voita

herneitä

Pistou-tahna

30 keskikokoista basilikanlehteä

6 valkosipulinkynttä

100 g raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa

1 dl oliiviöljyä

musta- ja valkopippuria myllystä

karkeaa suolaa

Valmistusohje

Pilko kasvikset. Kuullota sipuli kattilassa. Lisää porkkanat, selleri ja nauris. Lisää liemi ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää perunat ja jatka keittämistä. Lisää viimeiseksi kesäkurpitsat ja herneet ja keitä vielä hetki. Mausta keitto. Tarjoile pistou-tahnan kanssa.

Halutessasi voit lisätä keittoon erikseen kypsytettyjä makaroneja tai katkaistua spagettia.

Pistou-tahna

Silppua basilikanlehdet monitoimikoneessa. Lisää suola, mausteet, valkosipulinkynnet, juusto ja sekoita hyvin. Lisää oliiviöljy juoksevana nauhana. Sekoita, kunnes tahna on tasaisen vihreää.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla