viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Kasviskeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Pilko kasvikset. Kuullota sipuli kattilassa. Lisää porkkanat, selleri ja nauris. Lisää liemi ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää perunat ja jatka keittämistä. Lisää viimeiseksi kesäkurpitsat ja herneet ja keitä vielä hetki. Mausta keitto. Tarjoile pistou-tahnan kanssa. Halutessasi voit lisätä keittoon erikseen kypsytettyjä makaroneja tai katkaistua spagettia. Pistou-tahna Silppua basilikanlehdet monitoimikoneessa. Lisää suola, mausteet, […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2-3 rkl kasvislientä tai vettä

6 perunaa

5 porkkanaa

2 pientä kesäkurpitsaa

1 pieni selleri

1 pieni nauris

2 salottisipulia

1 rkl voita

herneitä

Pistou-tahna

30 keskikokoista basilikanlehteä

6 valkosipulinkynttä

100 g raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa

1 dl oliiviöljyä

musta- ja valkopippuria myllystä

karkeaa suolaa

Valmistusohje

Pilko kasvikset. Kuullota sipuli kattilassa. Lisää porkkanat, selleri ja nauris. Lisää liemi ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää perunat ja jatka keittämistä. Lisää viimeiseksi kesäkurpitsat ja herneet ja keitä vielä hetki. Mausta keitto. Tarjoile pistou-tahnan kanssa.

Halutessasi voit lisätä keittoon erikseen kypsytettyjä makaroneja tai katkaistua spagettia.

Pistou-tahna

Silppua basilikanlehdet monitoimikoneessa. Lisää suola, mausteet, valkosipulinkynnet, juusto ja sekoita hyvin. Lisää oliiviöljy juoksevana nauhana. Sekoita, kunnes tahna on tasaisen vihreää.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Appelsiinichutney

time Created with Sketch.
1 h
Pääruoka

Juuresquesadillat ja paprikasalsa

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Linssipata

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: samppanja arjessa ja juhlassa

16.05.2024 Teksti Wenla Wallin + kuvat Pommery, Champagne Deutz ja Gosset

Viinilehti valitsi vuoden parhaat hanaviinit – nämä tonkat ilahduttivat!

15.05.2024 Viinilehden toimitus + kuva Mikko Uosukainen

Spätburgunderia Pfalzista Badeniin

14.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Ville Palonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä