Ainekset
2-3 rkl kasvislientä tai vettä
6 perunaa
5 porkkanaa
2 pientä kesäkurpitsaa
1 pieni selleri
1 pieni nauris
2 salottisipulia
1 rkl voita
herneitä
Pistou-tahna
30 keskikokoista basilikanlehteä
6 valkosipulinkynttä
100 g raastettua, tuoretta parmesaanijuustoa
1 dl oliiviöljyä
musta- ja valkopippuria myllystä
karkeaa suolaa
Valmistusohje
Pilko kasvikset. Kuullota sipuli kattilassa. Lisää porkkanat, selleri ja nauris. Lisää liemi ja keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää perunat ja jatka keittämistä. Lisää viimeiseksi kesäkurpitsat ja herneet ja keitä vielä hetki. Mausta keitto. Tarjoile pistou-tahnan kanssa.
Halutessasi voit lisätä keittoon erikseen kypsytettyjä makaroneja tai katkaistua spagettia.
Pistou-tahna
Silppua basilikanlehdet monitoimikoneessa. Lisää suola, mausteet, valkosipulinkynnet, juusto ja sekoita hyvin. Lisää oliiviöljy juoksevana nauhana. Sekoita, kunnes tahna on tasaisen vihreää.