Juustokakku

Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää keltuaiset ja jauhot. Kauli taikina leivinpaperin päällä ja kumoa voideltuun irtopohjavuokaan. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja leikkaa pohjan kokoinen leivinpaperi taikinan päälle ja sen päälle painoksi herneitä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 min. Poista herneet ja paperi. Sekoita keltuaiset, sitruunankuori, tuorejuusto ja lisää Maizena jauho. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Pohja

100 g voita

100 g tomusokeria

200 g jauhoja

2 munankeltuaista

Täyte

4 munankeltuaista

1 raastettu sitruunankuori

250 g Valion maustamatonta tuorejuustoa

30 g Maizena -jauhoja

4 munanvalkuaista

100 g sokeria

Valmistusohje

Vaahdota voi ja tomusokeri. Lisää keltuaiset ja jauhot. Kauli taikina leivinpaperin päällä ja kumoa voideltuun irtopohjavuokaan. Pistele pohjaan haarukalla reikiä ja leikkaa pohjan kokoinen leivinpaperi taikinan päälle ja sen päälle painoksi herneitä. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 min. Poista herneet ja paperi. Sekoita keltuaiset, sitruunankuori, tuorejuusto ja lisää Maizena jauho. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Nostele vaahtoa tuorejuustoseokseen ja kääntele varovasti. Kaada seos pohjan päälle ja paista 200-asteisessa uunissa ensin n. 10 – 15 min., jonka jälkeen peitä foliolla ja jatka paistamista n. 20 – 25 min. Tarjoile tuoreiden marjojen kanssa.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla