mustikkapiirakka

Perinteinen mustikkapiirakka

Perinteinen mustikkapiirakka toimii aina ja vie matkalle muistoihin.

26.06.2018 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

150 g voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,7 l mustikoita

0,5 dl sokeria

2 tl perunajauhoa

Valmistusohje

1. Nosta voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri.
2. Lisää muna ja voi. Sekoita monitoimikoneessa tai vatkaimella kunnes ainekset ovat varmasti sekaisin. Taputtele taikina voideltuun vuokaan.
3. Sekoita mustikat, perunajauhot ja sokeri taikinan päälle. Vuokaan pitää jäädä vähän tilaa, koska taikina kohoaa paistettaessa.
4. Paista mustikkapiirakka 175-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.

Testaa myös mustikkapiirakka homejuustolla:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Ukraina-ilmiö Lontoossa

Ukrainalaiset ravintolat hurmaavat Lontoossa

Mriya-ravintolassa Lontoossa pääsee maistelemaan artesaanituottajien ukrainalaisviinejä ja moderneja tulkintoja ukrainalaisesta ruoasta. Tarjolla on myös borssia ja muuta perinneruokaa.

Kegiviinit

Viinien hanatarjoilu yleistyy Euroopassa

Brittipubissa tarjoilija tarttuu yhä useammin juomapistooliin, kun asiakas tilaa viiniä. Viiniä lasketaan hanasta lasiin laadukkaissa ravintoloissakin. Ilmiö näkyy esimerkiksi myös Kööpenhaminassa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla