viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Valkosuklaamousse & aprikoosikeittoa

26.06.2012 Antti Vahtera

Sulata suklaa vesihauteessa juoksevaksi. Kypsennä appelsiinin mehu, sokeri ja keltuainen kattilassa miedolla liedellä kuohkeaksi koko ajan vispaten. Nosta kattila liedeltä. Lisää liotettu, vedestä puristettu liivatelehti ja valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää kädenlämpöiseen suklaaseokseen. Nosta kulho jääkaappiin ja anna hyytyä 4–5 tuntia. Ennen tarjoilua vaahdota mousse ja lusikoi aprikoosikeiton päälle. Aprikoosikeitto […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

150 g valkosuklaata

1 appelsiinin mehu

1 keltuainen

1 rkl sokeria

1 liivatelehti

3 dl kermaa

Aprikoosikeitto

3 dl aprikooseja

1 l vettä

0,5 dl sokeria

1 kanelitanko

0,5 dl vettä

3 rkl sokeria

Valmistusohje

Sulata suklaa vesihauteessa juoksevaksi. Kypsennä appelsiinin mehu, sokeri ja keltuainen kattilassa miedolla liedellä kuohkeaksi koko ajan vispaten. Nosta kattila liedeltä. Lisää liotettu, vedestä puristettu liivatelehti ja valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää kädenlämpöiseen suklaaseokseen. Nosta kulho jääkaappiin ja anna hyytyä 4–5 tuntia. Ennen tarjoilua vaahdota mousse ja lusikoi aprikoosikeiton päälle.

Aprikoosikeitto

Laita aprikoosit, vesi ja kanelitanko kattilaan. Anna liota pari tuntia. Kuumenna aineksien kiehua noin 10 minuuttia. Poista kanelitanko. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Kaada perunajauhoseos juoksevana nauhana keittoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna keitto kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Tarjoile valkosuklaamoussen kanssa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä