Valkosuklaamousse & aprikoosikeittoa

Sulata suklaa vesihauteessa juoksevaksi. Kypsennä appelsiinin mehu, sokeri ja keltuainen kattilassa miedolla liedellä kuohkeaksi koko ajan vispaten. Nosta kattila liedeltä. Lisää liotettu, vedestä puristettu liivatelehti ja valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää kädenlämpöiseen suklaaseokseen. Nosta kulho jääkaappiin ja anna hyytyä 4–5 tuntia. Ennen tarjoilua vaahdota mousse ja lusikoi aprikoosikeiton päälle. Aprikoosikeitto […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

150 g valkosuklaata

1 appelsiinin mehu

1 keltuainen

1 rkl sokeria

1 liivatelehti

3 dl kermaa

Aprikoosikeitto

3 dl aprikooseja

1 l vettä

0,5 dl sokeria

1 kanelitanko

0,5 dl vettä

3 rkl sokeria

Valmistusohje

Sulata suklaa vesihauteessa juoksevaksi. Kypsennä appelsiinin mehu, sokeri ja keltuainen kattilassa miedolla liedellä kuohkeaksi koko ajan vispaten. Nosta kattila liedeltä. Lisää liotettu, vedestä puristettu liivatelehti ja valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää kädenlämpöiseen suklaaseokseen. Nosta kulho jääkaappiin ja anna hyytyä 4–5 tuntia. Ennen tarjoilua vaahdota mousse ja lusikoi aprikoosikeiton päälle.

Aprikoosikeitto

Laita aprikoosit, vesi ja kanelitanko kattilaan. Anna liota pari tuntia. Kuumenna aineksien kiehua noin 10 minuuttia. Poista kanelitanko. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Kaada perunajauhoseos juoksevana nauhana keittoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna keitto kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Tarjoile valkosuklaamoussen kanssa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla