Ainekset
25 g kuivattuja herkkutatteja (funghi porccini) tai muita tatteja
noin 1 l tuoreita metsäsieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita
1–2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
merisuolaa
mustapippuria
1 sitruunan mehu
100 g voita
1 punasipuli hienoksi silputtuna
noin 7 dl kana- tai kasvislientä
3 dl (250 g) risottoriisiä tai ohrajyviä (esim. Fazer Ruokaohra)
4 cl kuivaa valkoista vermuttia
75–100 g tuoretta parmesaania raastettuna
Valmistusohje
1. Laita kuivatut tatit veteen likoamaan hyvissä ajoin ennen ruoan valmistusta.
2. Paista tuoreita metsäsieniä öljyssä pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Siirrä sienet pannulta toiseen astiaan odottamaan.
3. Kaada tatit vesineen siivilään ja puserra tatit kuiviksi. Paista tatit ja kuoritut, hienonnetut valkosipulit kevyesti pannulla.
4. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunan mehu. Siirrä tatit pois pannulta.
5. Laita pannuun puolet voista (50 g) ja lisää loraus oliiviöljyä. Kuullota kuorittu ja hienonnettu punasipuli pannussa.
6. Lisää riisi ja pyörittele, kunnes riisi on ”öljyyntynyt”.
7. Lisää kauhallinen kuumaa kana-tai kasvislientä pannuun. Lisää sinne myös tatit ja sipulit.
8. Lisää kevyen kiehumisen edetessä risottoon kauhallinen kerrallaan kanalientä. Ja uusi kauhallinen vasta, kun edellinen on lähes imeytynyt. Jatka, kunnes riisi on ”al dente” -kypsää ja tattirisotto mehevän kosteaa.
9. Lisää lopuksi metsäsienet, kuiva vermutti, loput (50 g) voista ja runsaasti parmesaaniraastetta. Tarjoa sienirisotto viinin kanssa.