Ainekset
400 g tuorepastalevyä
Bechamel-kastike
60 g voita
50-60 g vehnäjauhoja
2 l kulutusmaitoa
raastettua muskottipähkinää
suolaa
Bolognese-kastike
400 g hyvää jauhettua naudanlihaa
1 keskikokoinen sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
500 g murskattuja tomaatteja
1 porkkana
1 varsiselleri
3 rkl tomaattipyrettä
0.5 dl vettä
ripaus chiliä
1 /2 dl tuoretta basilikaa (tai 1-2 rkl kuivattua)
mustapippuria
suolaa
1 rkl voita
100 g parmesaania
100 g mozzarella juustoraastetta
Valmistusohje
Sulata voi kasarissa. Lisää jauhot ja kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Varo, ettei seos ruskistu. Kuumenna maito kiehuvaksi. Lisää maito jauhoihin ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kypsennä hiljalleen kiehuttamalla ja koko ajan sekoittaen. Mausta muskotilla ja suolalla. Kastikkeen tulee jäädä varsin löysäksi.
Kuumenna öljyä valurautapannussa. Lisää jauheliha ja ruskista. Nosta ruskistettu liha pois ja kuullota pannussa pieneksi pilkotut sipulit, porkkanat ja sellerit. Lisää murskatut tomaatit, tomaattipyre, viini, chili, basilika ja mausta. Anna kiehua miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä (tomaattimurskaa tai vettä). Kastikkeen tulee olla hyvin notkeaa.
Kypsennä pasta ohjeen mukaan ja jätä levyt pyyhkeiden alle lepäämään. Voitele vuoka voilla. Kaada alimmaiseksi vuokaan valkokastiketta. Levitä ensimmäinen kerros jauhelihakastiketta, jonka päälle uudestaan valkokastiketta ja parmesanraastetta. Sitten pastalevyjä, jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja parmesanraastetta. Pastalevyjä tulisi olla ainakin kolme kerrosta. Levitä päällimmäiseksi valkokastiketta ja ripottele pinnalle vielä mozzarella-juustoraastetta.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia. Anna lasagnen levähtää hetki ennen herkuttelua.