viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Paahdettua ankanrintaa ja haudutettua koipea, juuresmuhennosta

26.06.2012 Antti Vahtera

Paahdettu ankanrinta ja koivet ovat klassikkoannos. Tarjoile balsamicosiirapin ja juuresmuhennoksen kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 ankanrintaa ja koipea

mustapippuria

suolaa

Siirappi:

*

1 dl balsamiviinietikkaa

0,5 dl hunajaa

*

Juuresmuhennos:

*

2 porkkanaa

pieni pala lanttua

pieni pala selleriä

1 pieni keltasipuli

2 pientä jauhoista perunaa

4 rkl voita

Valmistusohje

1. Tee ankanrintojen rasvapuolelle ristiviillot lähes lihaan asti.
2. Laita kaksi rintaa kerrallaan kylmälle valurautapannulle nahkapuoli pannua vasten. Anna paahtua miedolla lämmöllä.
3. Voit nostaa kauhalla rasvaa välillä uunivuokaan. Näin rasva ei räisky ja pinnasta tulee rapea.
4. Kun pinta rapea ja rasva sulanut, käännä fileet hetkeksi vatsapuolelle ja nosta ritilälle. Ota kaikki rasva talteen uunivuokaan.
5. Mausta paahdetut rinnat ja koivet molemmin puolin mustapippurilla ja suolalla.
6. Nosta koivet uunivuokaan ankanrasvan päälle ja kypsennä 90 asteisessa uunissa 6 tuntia.
7. Nosta koivet rasvasta ritilälle ja anna valua kaikki rasva pois.
8. Valmista seuraavaksi siirappi. Kuumenna balsamiviinietikka hiljalleen ja kiehuta erittäin hiljalleen, kunnes noin puolet on jäljellä. Lisää hunaja ja kuumenna.
9. Sivele ankanrintojen ja koipien rapea pinta siirapilla ja paista 180 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia, kunnes rintafileiden sisälämpötila on 57 astetta.
10. Anna rintafileiden vetäytyä vielä hetken ennen viipalointia. Koivet voit halutessasi irrottaa luusta ja nahasta (tai tarjoilla sellaisenaan annoksessa).
11. Viipaloi fileet ohuiksi viipaleiksi juuresmuhennoksen päälle.

Juuresmuhennos

1. Kuori kaikki juurekset ja paloittele 1 cm paloiksi. Kuori myös sipuli ja hienonna pieneksi.
2. Kuullota sipuli kattilassa vähässä määrässä voita pehmeäksi. Lisää juurekset ja jatka kuullottamista vielä hetkisen.
3. Lisää vettä niin, että juurekset peittyvät. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kypsäksi.
4. Kaada keitinvesi kattilasta talteen. Laita juurekset tehosekoittimeen lopun voin kanssa ja anna pyöriä tasaiseksi. Voit löysentää muhennosta mieleiseksi keitinliemellä.
5. Mausta valkopippurilla, suolalla ja nokareella voita.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Ankkaa sweet honey & paksoisalaattia

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Lämmin porkkana-ankkasalaatti

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Hunajoitu sorsanrinta, mustajuuria ja gratinoitu rosmariinikerma

time Created with Sketch.
45 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Viinihörhöllä on asiaa: Viinivalinnat molekyylimenulle

27.02.2014 Katri Saukkonen + Videoeditointi Mikko Tanskanen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä