Ainekset
1 kg entrecôtepala
0,5 dl hyvää oliiviöljyä
2 sipulia
6 valkoipulin kynttä
basilikaa
persilja
valko- ja mustapippuria myllystä
karkeaa suolaa
Punaviinikastike
4 dl tummaa lihakastiketta
2 dl punaviiniä
1 salottisipuli
Lämmin vadelmaviinietikkakastike
4 dl valmista punaviinikastiketta
0,5 dl vadelmaviinietikkaa
Vadelmaviinietikka
2 dl vadelmia
1 dl kuivaa valkoviiniä
0,5 dl valkoviinietikkaa
Tumma sinappikastike
4 dl valmista punaviinikastiketta
2 rkl karkeaa Dijon -sinappia
Valmistusohje
1. Poista lihasta liiat rasvat ja kalvot. Sivele pintaan mausteet ja öljy. Anna maustua jääkaapissa kelmun alla muutama päivä.
2. Valuta ylimääräinen öljy pinnasta ja sido liha hyvin narulla. Ruskista kevyesti, nosta paistovuokaan ja paista 180 C uunissa noin 1 tunti, kunnes sisälämpömittari näyttää 60 astetta.
3. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä hyvin ennen leikkaamista.
4. Tarjoa ryöpättyjen kasvisten, valkosipulinkynsien ja punaviinikastikkeen kanssa.
Punaviinikastike
1. Pane silputtu sipuli ja punaviini kattilaan. Keitä hetki lempeällä lämmöllä ja lisää lihakastike.
2. Keitä vielä hetki ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa valko- ja mustapippuria myllystä sekä suolaa.
3. Halutessasi voit vispata joukkoon muutaman nokareen voita antamaan kastikkeelle pehmeyttä.
Lämmin vadelmaviinietikka-punaviinikastike
1. Sekoita vadelmat, viini ja viinietikka keskenään ja anna mehustua noin 5 tuntia.
2. Soseuta ja siivilöi seos. Pullota etikka ja säilytä viileässä.
3. Lämmitä punaviinikastike, lisää vadelmaviinietikka kastikkeeseen ja anna kiehua hetki. Jos kastike on liian kirpeää, voit lisätä siihen vähän sokeria.
Lämmin balsamiviinietikka-punaviinikastike
1.Jos haluat tehdä balsamiviinietikkakastiketta, korvaa vadelmaviinietikka balsamiviinietikalla.
2. Lisää lopuksi muutama nokare suolatonta voita.
Tumma sinappi-punaviinikastike
1. Lämmitä punaviinikastike ja lisää joukkoon sinappi.
2. Lämmitä hetki ja voimista makua halutessasi tilkalla Calvadosta.