Ainekset
4 ankankoipea
15 g merisuolaa kiloa kohden
tuoretta timjamia silputtuna
mustapippuria myllystä
ankanrasvaa
Perunapaistos
250 g uuniperunaa
100 g voita
valkopippuria
suolaa
Valmistusohje
1. Puhdista koipien pallonivel jänteistä, sillä näin paisti pysyy kypsyessä mehevänä. Hiero koipiin suola, pippuri ja timjami. Lado koivet reunalliseen uunivuokaan ja kaada päälle juokseva ankanrasva.
2. Kypsennä 90 asteisessa uunissa noin 8 tuntia, välillä pintaa valellen, kunnes koivet ovat ylikypsiä. Nosta ne reikäkauhalla ritilälle ja anna rasvan valua aluspellille. Siivilöi rasva seuraavaa käyttökertaa varten.
3. Jäähdytä rasva ja säilytä se kannellisessa purkissa jääkaapissa. Viimeistele ja kuumenna koivet paahtamalla niihin rapea pinta kuumassa uunissa grillivastuksien alla. Tarjoa perunapaistoksen kanssa.
Perunapaistos
1. Kuori perunat ja survo voin ja mausteiden kanssa. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa se voideltuihin annosvuokiin.
2. Paista 200 C uunissa noin 15 minuuttia. Kumoa paistokset lautaselle rapea pinta ylöspäin.