viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Ankka confit

26.06.2012 Antti Vahtera

Ankka confit tarjoillaan rapean perunapaistoksen ja täydellisen viinin kera.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 ankankoipea

15 g merisuolaa kiloa kohden

tuoretta timjamia silputtuna

mustapippuria myllystä

ankanrasvaa

Perunapaistos

250 g uuniperunaa

100 g voita

valkopippuria

suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista koipien pallonivel jänteistä, sillä näin paisti pysyy kypsyessä mehevänä. Hiero koipiin suola, pippuri ja timjami. Lado koivet reunalliseen uunivuokaan ja kaada päälle juokseva ankanrasva.
2. Kypsennä 90 asteisessa uunissa noin 8 tuntia, välillä pintaa valellen, kunnes koivet ovat ylikypsiä. Nosta ne reikäkauhalla ritilälle ja anna rasvan valua aluspellille. Siivilöi rasva seuraavaa käyttökertaa varten.
3. Jäähdytä rasva ja säilytä se kannellisessa purkissa jääkaapissa. Viimeistele ja kuumenna koivet paahtamalla niihin rapea pinta kuumassa uunissa grillivastuksien alla. Tarjoa perunapaistoksen kanssa.

Perunapaistos

1. Kuori perunat ja survo voin ja mausteiden kanssa. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa se voideltuihin annosvuokiin.
2. Paista 200 C uunissa noin 15 minuuttia. Kumoa paistokset lautaselle rapea pinta ylöspäin.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Savuperunaleipä

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Perunarösti ja savusilakkamousse

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Pääruoka

Linssi-perunalaatikko

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Männistön perunaa Aromäen tilalta

30.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Laura Riihelä

Tyyliä talven juhliin! Moët & Chandon Impérial Brut + poromousse-puikulat

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

Ihanat uudet perunat & niille sopivat viinit

10.06.2021 Taina Salovaara + kuvat Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä