Ankanrinta, hunaja-sipulimarmeladi ja lämmin balsamiviinietikkakastike

Antti Vahteran ankanrinta, hunaja-sipulimarmeladi ja lämmin balsamiviinietikkakastike nostaa veden kielelle.

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Ankanrinta:

*

2 ankanrintaa (150-170 g/henkilö)

130-150 g siitakesieniä

15 g mantelilastuja

suolaa

pippuria

*

Lämmin balsamiviinietikkakastike:

*

2 salottisipulia

2 dl punaviiniä

1-2 dl ankan luista keitettyä lientä

1-2 rkl balsamiviinietikkaa

0,5 dl portviiniä

suolatonta voita

sokeria, suolaa ja mustapippuria

*

Hunaja-sipulimarmeladi:

*

2-3 sipulia tai punasipulia

2 rkl hunajaa

1 rkl voita

1 appelsiini

mustapippuria

Valmistusohje

Ankanrinta

1. Ruskista luuttomat ankanrinnat paistinpannussa. Aloita laittamalla rinnat pannulle rasvapuoli alaspäin.
2. Anna pinta paistua hyvin rapeaksi. Käännä rintafileet ja paista vatsapuoli nopeasti.
3. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Paista 200 C uunissa 8-10 minuuttia. Anna vetäytyä hyvin ennen viipalointia – näin lihasnesteet eivät valu ulos.

Ankanrinnan päälle voit paistaa vähässä voissa mantelilastuilla höystettyjä tuoreita siitakesieniä.

Lämmin balsamiviinietikkakastike

1. Keitä punaviiniä ja hienoksi pilkottuja sipuleita kattilassa kunnes viinistä on jäljellä noin puolet.
2. Lisää ankkaliemi ja keitä jälleen kasaan niin, että liemestä on vain puolet jäljellä. Jos sinulla ei ole ankkalientä, lisää kastikkeeseen rintojen paistossa syntyvä neste. Älä keitä enää kasaan.
3. Lisää portviini ja kiehauta seos.
4. Kiillota kastike lisäämällä kylmää, suolatonta voita kevyesti sekoittaen. Lisää balsamiviinietikka ja mausta.

Hunaja-sipulimarmeladi

1. Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota kattilassa voissa. Lisää juokseva hunaja ja appelsiinin kuoresta vuoltuja ohuita suikaleita.
2. Lisää appelsiinin mehu ja anna sipuleiden hautua hiljalleen pehmeiksi.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla