Ainekset
600 g porsaan ulkofileetä
200 kuivattuja viikunoita
2 rkl Dijon- sinappia
2 cl konjakkia
mustapippuria myllystä
suolaa
puuvillalankaa sitomiseen
Salottisipulikastike
2 salottisipulia
2 dl vaaleaa lihalientä
2 dl punaviiniä
2 rkl balsamietikkaa
2 rkl voita
mustapippuria
(suolaa)
Valmistusohje
1. Leikkaa filee veitsellä ohueksi levyksi viilto kerrallaan niin että se pysyy yhtenäisenä palana. Sivele levylle sinappi, mausta pippurilla ja vähällä suolalla.
2. Leikkaa viikunat viipaleiksi ja kiehauta vähässä vedessä pehmeiksi. Mausta konjakilla ja anna jäähtyä.
3. Levitä viikunat fileen päälle. Kääri filee tiiviisti rullaksi (kuten kääretorttu) ja sido puuvillalangalla tiukaksi paketiksi.
4. Mausta fileen pinta vielä pippurilla, suolalla ja ruskista pannulla vähässä voissa joka puolelta kauniin kullanruskeaksi.
5. Paista fileerulla 180 asteisessa uunissa noin 25- 30 minuuttia. Nosta rulla uunista, kääri folioon ja anna mehustua 10 minuuttia. Poista fileestä sidontalangat ja leikkaa viipaleiksi.
Salottisipulikastike
6. Silppua sipuli ja kuullota kattilassa vähässä voissa pehmeäksi. Lisää lihaliemi, punaviini, balsamietikka ja anna kiehua hiljaa kunnes liemestä lähes puolet kiehunut kokoon.
7. Nosta liedeltä ja sekoita kylmä voi sekaan. Mausta pippurilla ja tarkista suola.