viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Haukimurekepihvit

26.06.2012 Antti Vahtera

Kaikkien ainesten on oltava jääkaappikylmiä, ennen kuin aloitat murekkeen teon. Jauha pieneksi kuutioitu kala tasaiseksi monitoimikoneessa. Lisää suola ja kerma ohuena nauhana koneella koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi munat varovasti sekoittaen. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Tee haluamasi kokoisia pihvejä ja pyörittele korppujauhoissa. Paista pihvit voissa molemmin puolin kullan keltaisiksi. Nosta pihvit paperille ja jatka […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g haukifileetä (tai kuha- tai ahvenfileetä )

4 dl kermaa

2 munaa

1 dl tillisilppua

1 dl korppujauhoja

valkopippuria myllystä

suolaa

50 g voita paistamiseen

Kastike

25 g voita

25 g vehnäjauhoja

3 dl kalalientä

2 dl ruokakermaa

suolaa

valkopippuria myllystä

kapriksia

tilliä

Valmistusohje

Kaikkien ainesten on oltava jääkaappikylmiä, ennen kuin aloitat murekkeen teon. Jauha pieneksi kuutioitu kala tasaiseksi monitoimikoneessa. Lisää suola ja kerma ohuena nauhana koneella koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi munat varovasti sekoittaen. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Tee haluamasi kokoisia pihvejä ja pyörittele korppujauhoissa. Paista pihvit voissa molemmin puolin kullan keltaisiksi. Nosta pihvit paperille ja jatka kypsennystä 170 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ovat kypsiä.

Kastike

Sulata voi kasarissa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää kuuma kalaliemi ja kerma. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes jauhot ovat kypsyneet ja kastike kiehunut hieman kasaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kaada haukimurekkeen päälle. Lisää pinnalle runsaasti tillin oksia ja muutamia kapriksia.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Milloin viiniköynnöstä voi kutsua vanhaksi?

25.11.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä