viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Lihaliemi

26.06.2012 Antti Vahtera

Huuhdo luut ja liha hyvin kylmässä vedessä. Laita luut ja liha kattilaan (käytä mielellään 10 l kattilaa). Lisää kylmää vettä siten että liha ja luut peittyvät noin 5 cm. Kuumenna liemi. Kun pintaan alkaa kertyä vaahtoa, poista se reikäkauhalla. Sekoita keitosta välillä puukauhalla pohjasta asti ja kuori vaahtoa. Kun vaahdon muodostus loppuu, lisää paloitellut juurekset […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 kg raakaa vasikanpotkaa

2 kg pieneksi pilkottuja vasikanluita raakoina

2 porkkanaa

2 sipulia

1 juuriselleri

1 purjo

3 tuoretta timjaminoksaa

1 nippu persiljaa

laakerinlehti

Valmistusohje

Huuhdo luut ja liha hyvin kylmässä vedessä. Laita luut ja liha kattilaan (käytä mielellään 10 l kattilaa). Lisää kylmää vettä siten että liha ja luut peittyvät noin 5 cm. Kuumenna liemi. Kun pintaan alkaa kertyä vaahtoa, poista se reikäkauhalla. Sekoita keitosta välillä puukauhalla pohjasta asti ja kuori vaahtoa. Kun vaahdon muodostus loppuu, lisää paloitellut juurekset ja mausteet. Keitä lientä hiljaa hymyillen noin 4-5 tuntia. Kuori pinnalle kertyvää rasvaa ja vaahtoa pois keittämisen aikana. Muista lisätä välillä kattilaan vettä, sillä luiden ja juuresten on oltava veden alla koko keittämisen aikana. Nosta liemikattila liedeltä ja anna jäähtyä. Älä koske liemeen sormin. Siivilöi jäähtynyt liemi sideharson läpi varovasti toiseen kattilaan. Keitä lientä tiiviiksi, kunnes 1/3 määrästä on kiehunut pois. Mausta liemi tilkalla portviiniä, mieleisilläsi yrteillä ja tarkista suola.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Milloin viiniköynnöstä voi kutsua vanhaksi?

25.11.2024 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Syvällinen amarone – pruuvissa neljä talvista meditaatioviiniä

25.11.2024 Christina Suominen

8-prosenttinen mikä?

25.11.2024 Mika Vanne + kuva Shutterstock + kaavio Satu Salmitie

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä