viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Purjoperunasosekeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuori perunat ja paloittele ne pieniksi. Halkaise purjot, pese ne juoksevan veden alla hyvin ja viipaloi pieneksi. Kuullota purjot voissa kattilassa. Lisää perunat ja jatka kuullottamista. Kaada joukkoon vahva kasvisliemi ja keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella. Lorauta joukkoon valkoviini, kerma ja maito. Lämmitä kuumaksi ja mausta. Tarjoile pannulla voissa paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

5 isoa jauhoista perunaa (esimerkiksi rosamunda)

1,5 litraa vahvaa kasvislientä

2 purjoa

2 dl kermaa

2 dl rasvatonta maitoa

voita

suolaa

valkopippuria myllystä

loraus valkoviiniä

leipäkuutioita

Valmistusohje

Kuori perunat ja paloittele ne pieniksi. Halkaise purjot, pese ne juoksevan veden alla hyvin ja viipaloi pieneksi. Kuullota purjot voissa kattilassa. Lisää perunat ja jatka kuullottamista. Kaada joukkoon vahva kasvisliemi ja keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella. Lorauta joukkoon valkoviini, kerma ja maito. Lämmitä kuumaksi ja mausta. Tarjoile pannulla voissa paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Kurpitsarisotto

time Created with Sketch.
1 h 5 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Ali Nazik Kebab

time Created with Sketch.
1 h 30 min
Liharuoka
Pääruoka

Maissikeitto & zhug

time Created with Sketch.
60 min
Keitto

Lue lisää

Syyskuun viinipoiminnat

12.09.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tummaa tunnelmaa ja tuhteja makuja – vinkit syysviinien valintaan

11.09.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Parhaat syysviinit Viinikellari.comista – nämä herkut on pakko maistaa!

Kaupallinen yhteistyö

09.09.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä