viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Purjoperunasosekeitto

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuori perunat ja paloittele ne pieniksi. Halkaise purjot, pese ne juoksevan veden alla hyvin ja viipaloi pieneksi. Kuullota purjot voissa kattilassa. Lisää perunat ja jatka kuullottamista. Kaada joukkoon vahva kasvisliemi ja keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella. Lorauta joukkoon valkoviini, kerma ja maito. Lämmitä kuumaksi ja mausta. Tarjoile pannulla voissa paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

5 isoa jauhoista perunaa (esimerkiksi rosamunda)

1,5 litraa vahvaa kasvislientä

2 purjoa

2 dl kermaa

2 dl rasvatonta maitoa

voita

suolaa

valkopippuria myllystä

loraus valkoviiniä

leipäkuutioita

Valmistusohje

Kuori perunat ja paloittele ne pieniksi. Halkaise purjot, pese ne juoksevan veden alla hyvin ja viipaloi pieneksi. Kuullota purjot voissa kattilassa. Lisää perunat ja jatka kuullottamista. Kaada joukkoon vahva kasvisliemi ja keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella. Lorauta joukkoon valkoviini, kerma ja maito. Lämmitä kuumaksi ja mausta. Tarjoile pannulla voissa paahdettujen leipäkuutioiden kanssa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä