Ainekset
2 silputtua sipulia
1 pieni silputtu purjo
1 pieni fenkoli silputtuna
4 murskattua valkosipulin kynttä
8 tomaattia karkeasti kuutioiksi leikattuna
1 dl tomaattisosetta
2 l vettä
1 l simpukkalientä
pieni puntti persiljaa
2 timjaminoksaa
1 laakerinlehti
ripaus sahramia
500 g pientä rantakalaa, (ahven, kuha, kampela)
mustapippuria myllystä
suolaa
Rouille
1 keiton joukossa kypsäksi kiehunut peruna
1 punainen paprika
1 pieni punainen silputtu chili
5 murskattua valkosipulin kynttä
1 dl silputtua tuoretta basilikaa
½ tl tuoretta timjamia
1 dl oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
suolaa
Valmistusohje
Kuullota sipulit, fenkoli ja purjo kattilassa oliiviöljyssä. Lisää kuutioidut tomaatit ja tomaattisose. Anna kuumentua. Lisää vesi, simpukkaliemi, mausteet, kalat ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Puserra keitto siivilän läpi tai paseerausmyllyllä toiseen kattilaan. Keitä hetki ja tarkista maku. Lisää liemeen runsaasti haluamiasi, mielellään ruodottomia kaloja. Myös äyriäiset tuovat luonnetta keittoon. Tarjoile keitto kuumana paahdetun leivän ja rouillen kanssa.
Rouille
Kuutioi paprika ja kiehauta kattilassa pehmeäksi pienessä tilkassa vettä. Lisää chili ja murskattu peruna. Kuumenna hetki ja jäähdytä. Laita paprikaseos ja mausteet tehosekoittimeen. Lisää öljy sekaan juoksevana nauhana koko ajan koneella voimakkaasti sekoittaen. Tämän voit tehdä myös huhmareessa sileäksi sekoittaen. Tarjoile kuuman keiton kanssa.