viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Bouillabaisse

26.06.2012 Antti Vahtera

Kuullota sipulit, fenkoli ja purjo kattilassa oliiviöljyssä. Lisää kuutioidut tomaatit ja tomaattisose. Anna kuumentua. Lisää vesi, simpukkaliemi, mausteet, kalat ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Puserra keitto siivilän läpi tai paseerausmyllyllä toiseen kattilaan. Keitä hetki ja tarkista maku. Lisää liemeen runsaasti haluamiasi, mielellään ruodottomia kaloja. Myös äyriäiset tuovat luonnetta keittoon. Tarjoile keitto […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 silputtua sipulia

1 pieni silputtu purjo

1 pieni fenkoli silputtuna

4 murskattua valkosipulin kynttä

8 tomaattia karkeasti kuutioiksi leikattuna

1 dl tomaattisosetta

2 l vettä

1 l simpukkalientä

pieni puntti persiljaa

2 timjaminoksaa

1 laakerinlehti

ripaus sahramia

500 g pientä rantakalaa, (ahven, kuha, kampela)

mustapippuria myllystä

suolaa

Rouille

1 keiton joukossa kypsäksi kiehunut peruna

1 punainen paprika

1 pieni punainen silputtu chili

5 murskattua valkosipulin kynttä

1 dl silputtua tuoretta basilikaa

½ tl tuoretta timjamia

1 dl oliiviöljyä

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Kuullota sipulit, fenkoli ja purjo kattilassa oliiviöljyssä. Lisää kuutioidut tomaatit ja tomaattisose. Anna kuumentua. Lisää vesi, simpukkaliemi, mausteet, kalat ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Puserra keitto siivilän läpi tai paseerausmyllyllä toiseen kattilaan. Keitä hetki ja tarkista maku. Lisää liemeen runsaasti haluamiasi, mielellään ruodottomia kaloja. Myös äyriäiset tuovat luonnetta keittoon. Tarjoile keitto kuumana paahdetun leivän ja rouillen kanssa.

Rouille

Kuutioi paprika ja kiehauta kattilassa pehmeäksi pienessä tilkassa vettä. Lisää chili ja murskattu peruna. Kuumenna hetki ja jäähdytä. Laita paprikaseos ja mausteet tehosekoittimeen. Lisää öljy sekaan juoksevana nauhana koko ajan koneella voimakkaasti sekoittaen. Tämän voit tehdä myös huhmareessa sileäksi sekoittaen. Tarjoile kuuman keiton kanssa.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä