viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Vuohenjuustosalaatti

26.06.2012 Antti Vahtera

Pese purjo ja salaatti hyvin. Leikkaa purjo ja tomaatit ohuiksi suikaleiksi. Sekoita revityn salaatin ja viinietikkakastikkeen kanssa. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Paina rengasmuotilla leivät juuston kokoisiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla, pinnoitetulla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Varo ettet polta siemeniä. Paahda leivät voissa pannulla molemmin puolin rapeiksi ja leikkaa niiden päälle 1 cm:n paksuinen viipale juustoa. Grillaa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

200 g vuohenjuustoa (esim. Riblaire)

1/2 purjoa

8 aurinkokuivattua tomaattia

2-3 rkl pinjansiemeniä

4 paahtoleipäviipaletta

rapeaa salaattia (esim. frisee)

mustapippuria myllystä

maldon suolaa

makeaa balsamico- viinietikkakastiketta

kirkastettua voita

(sulata 50 g voita kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Käytä vain kirkas osa)

Valmistusohje

Pese purjo ja salaatti hyvin. Leikkaa purjo ja tomaatit ohuiksi suikaleiksi. Sekoita revityn salaatin ja viinietikkakastikkeen kanssa. Mausta pippurilla ja tarkista suola. Paina rengasmuotilla leivät juuston kokoisiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla, pinnoitetulla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Varo ettet polta siemeniä. Paahda leivät voissa pannulla molemmin puolin rapeiksi ja leikkaa niiden päälle 1 cm:n paksuinen viipale juustoa. Grillaa juustoleipiä 200 °C uunissa muutama minuutti, kunnes juusto on saanut kauniin ruskean pinnan. Nosta leivät salaatin päälle ja ripottele annokseen paahdettuja pinjansiemeniä.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä