Ainekset
300 g naudan sisäfileetä
100 g tuoreita herkkusieniä
kylmäpuristettua oliiviöljyä
sitruunan mehua
parmesan-lastuja
mustapippuria myllystä
Maldon suolaa
Valmistusohje
1. Puhdista naudanfilee hyvin kalvoista ja rasvasta. Pakkaa tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen 2 tunniksi. Näin filee kohmettuu helpommin käsiteltäväksi.
2. Poista kelmu ja leikkaa ohuita, 1 mm siivuja lautasille vieri viereen. Jos olet käyttänyt veistä ja siivuista on tullut liian paksuja tai epätasaisia, voit ottaa palan kelmua, peittää siivut sillä ja painella siivut esimerkiksi tasapohjaisella kattilalla ohuiksi.
3. Sivele lautasten pohjalle ripaus oliiviöljyä. Asettele lihaviipaleet lautaselle.
4. Viipaloi herkkusienet ja lisää lautasille lihojen päälle. Pirskottele pintaan oliiviöljyä, sitruunan mehua ja lisää parmesan- lastuja. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoile lihacarpaccio hyvän viinin kera.