Ainekset
4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
35 min + 7 h marinointiin ja kypsennykseen
*
600 g possun kassleria
4 laakerinlehteä murskattuina
4 valkosipulinkynttä viipaloituina
1/2 dl valkoviiniä
2 rkl massa de pimentão -paprikatahnaa
*
Pata:
2 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä viipaloituina
1 rkl massa de pimentãota
3 dl valkoviiniä
vettä
suolaa
mustapippuria
1 kg sydänsimpukoita (tai sinisimpukoita)
*
Tarjoiluun:
1 dl silputtua korianteria
1 sitruuna lohkoina
ranskalaisia perunoita
Valmistusohje
1. Leikkaa kassler kuutioiksi.
2. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Katso massa de pimentão -paprikatahnan ohje. Valmista tahna edellisenä päivänä.
3. Lisää lihat marinadiin ja anna maustua vähintään 6 tuntia tai yön yli. Kääntele lihoja pari kertaa marinoitumisen aikana.
4. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa ja kuullota siinä valkosipuleita hetki. Lisää lusikallinen paprikatahnaa.
5. Nosta possukuutiot marinadista ja lisää lihat pataan. Ruskista hyvin.
6. Kaada sekaan valkoviini sekä marinadiliemi. Anna hautua hiljaisella lämmöllä kannen alla noin tunnin, kunnes possut ovat kypsiä. Lisää välillä loraus vettä, jotta padassa pysyy sopiva määrä nestettä.
7. Tarkista lopuksi maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
8. Putsaa simpukat kylmässä vedessä. Heitä rikkoutuneet ja sellaiset avoimet simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun niitä koputtaa kevyesti tiskipöytään pois.
8. Lisää simpukat kiehuvaan kasariin lihojen sekaan. Keitä kymmenisen minuuttia kannen alla, ravista pataa välillä.
9. Siirrä ruoka tarjoiluvadille ja poista tyhjät simpukan kuoret. Viimeistele tuoreella korianterilla ja sitruunalohkoilla. Tarjoa heti sellaisenaan tai ranskalaisten perunoiden kanssa.