Paahdetut maa-artisokat ja valkosipulidippi

Uunissa paahdetut maa-artisokat ovat uskomattoman helppo tarjottava illanistujaisiin tai viinilasin seuraan. Kokeile kerran ja ihastu ainiaaksi.

17.10.2017 Elisa Johansson + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 pikkuannosta

gluteeniton, maidoton, kasvis

*

600 g maa-artisokkia

2 rkl öljyä

1 tl suolaa

(sormisuolaa)

*

Valkosipulidippi:

1/2 valkosipuli

1 1/2 dl majoneesia

1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Pese maa-artisokat ja pilko suurimmat kahteen tai kolmeen osaan.
2. Laita maa-artisokat kulhoon, lisää öljy ja suola. Sekoita huolellisesti.
3. Levitä maa-artisokat leivinpaperin päälle uunipellille.
4. Halkaise dipin valkosipuli vaakasuorasti niin, että kaikki valkosipulinkynnet puolittuvat. Nosta puolikas valkosipuli pellille maa-artisokkien kanssa.
5. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes maa-artisokat ovat paahtuneita ja pinnasta rapeita. Poista valkosipuli uunista 15 minuutin jälkeen.
6. Mausta majoneesi suolalla ja purista uunissa pehmenneestä valkosipulista sisus majoneesin sekaan. Sekoita.
7. Tarjoa maa-artisokat lämpiminä valkosipulidipin kanssa. Ripottele halutessasi artisokkien pintaan vielä sormisuolaa.

Arkiviinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla