Ainekset
4 annosta
45 min + 30 min paistamiseen
*
12 cannelloniputkea
*
Täyte:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1–2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
400 g kalkkunajauhelihaa (tai broileri)
1 prk (200 g) ranskankermaa
1/2 tl salviaa (kuivattua)
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria jauhettua
1/2 dl persiljaa hienonnettuna
1 sitruuna (kuori ja mehu)
1 dl mantelilastuja
*
Mornay-juustokastike:
1 l kevyt- tai täysmaitoa
100 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl pecorino- tai parmesaaniraastetta
(1/2 tl suolaa)
(muskottipähkinää raastettuna)
Valmistusohje
1. Valmista ensin juustokastike. Kuumenna maito kattilassa (älä keitä).
2. Sulata voi toisessa kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja sekoita jauhot voin kanssa tasaiseksi massaksi.
3. Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää sekaan kuumaa maito muutamassa erässä, samalla koko ajan sekoittaen. Vehnäjauhosuuruksesta ei saa jäädä klimppejä kastikkeeseen.
4. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
5. Lisää joukkoon raastettu juusto ja sekoita kunnes kastike on tasaista. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Voit maustaa kastikkeen halutessasi myös muskottipähkinällä.
6. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
7. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Anna jäähtyä.
8. Laita jauheliha kulhoon. Lisää joukkoon ranskankerma ja mausteet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää kuori, mehu ja jäähtynyt sipuli jauhelihan sekaan.
9. Täytä cannelloniputket jauhelihaseoksella.
10. Lado täytetyt cannellonit voideltuun uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle reilusti juustokastiketta siten, että kaikki cannellonit peittyvät. Ripottele päälle mantelilastuja.
11. Gratinoi uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja täyte on kypsää.