viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Cannelonit kalkkunatäytteellä

18.10.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

Maistuisiko vaihteeksi cannelonit kalkkunatäytteellä ja juomaksi chardonnay?

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta  

45 min + 30 min paistamiseen

*

12 cannelloniputkea

*

Täyte:

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1–2 rkl oliiviöljyä paistamiseen

400 g kalkkunajauhelihaa (tai broileri)

1 prk (200 g) ranskankermaa

1/2 tl salviaa (kuivattua)

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria jauhettua

1/2 dl persiljaa hienonnettuna

1 sitruuna (kuori ja mehu)

1 dl mantelilastuja

*

Mornay-juustokastike:

1 l kevyt- tai täysmaitoa

100 g voita

1 1/2 dl vehnäjauhoja

2 dl pecorino- tai parmesaaniraastetta

(1/2 tl suolaa)

(muskottipähkinää raastettuna)

Valmistusohje

1. Valmista ensin juustokastike. Kuumenna maito kattilassa (älä keitä).
2. Sulata voi toisessa kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja sekoita jauhot voin kanssa tasaiseksi massaksi.
3. Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää sekaan kuumaa maito muutamassa erässä, samalla koko ajan sekoittaen. Vehnäjauhosuuruksesta ei saa jäädä klimppejä kastikkeeseen.
4. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
5. Lisää joukkoon raastettu juusto ja sekoita kunnes kastike on tasaista. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Voit maustaa kastikkeen halutessasi myös muskottipähkinällä.
6. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
7. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Anna jäähtyä.
8. Laita jauheliha kulhoon. Lisää joukkoon ranskankerma ja mausteet. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Lisää kuori, mehu ja jäähtynyt sipuli jauhelihan sekaan.
9. Täytä cannelloniputket jauhelihaseoksella.
10. Lado täytetyt cannellonit voideltuun uuninkestävään vuokaan. Kaada päälle reilusti juustokastiketta siten, että kaikki cannellonit peittyvät. Ripottele päälle mantelilastuja.
11. Gratinoi uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja täyte on kypsää.

Viinisuositus

Joseph Drouhin Rully 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Bourgogne
26,90 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä