viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Itävaltalainen lämmin perunasalaatti

14.09.2017 Kira Weckman + Kuva Sami Piskonen

time Created with Sketch.
45 min

Muhevan marjainen ja tanniineiltaan varsin pehmeä zweigelt on monikäyttöinen viini ruokapöydässä. Kokeile itävaltalaisen perunasalaatin ja makkaran kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta 

gluteeniton, maidoton, munaton

45 min

*

600 g kiinteää perunaa

vettä

1 tl suolaa

1 1/2 dl lihalientä

1 pieni punasipuli

3 rkl omena- tai valkoviinietikkaa

2 rkl rypsiöljyä

1 rkl tomusokeria

1 rkl sinappia

1/2-1 tl hienoa (meri)suolaa

1/2 tl jauhettua mustapippuria

1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna

*

Lisäksi:

4-8 tuoremakkaraa

hunajasinappia

Valmistusohje

1. Keitä perunat kuorineen suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Kypsennysaika on noin 10-15 minuuttia perunoiden koosta riippuen.
2. Perunoiden kypsyessä, kuori ja hienonna punasipuli.
3. Kiehauta lihaliemi ja lisää sipulit. Keitä pari minuuttia.
4. Lisää lihaliemen joukkoon etikka, öljy, sokeri, sinappi ja mausteet. Kiehauta ja sekoita kastike. Nosta kattila liedeltä.
5. Valuta ja kuori perunat niiden vielä ollessa lämpimiä. Viipaloi lämpimät perunat kulhoon.
6. Kaada lämmin kastike perunoiden joukkoon ja anna seistä huoneenlämmössä, kannen alla noin 10 minuuttia tai sen aikaa, kun grillaat tai paistat tuoremakkarat.
7. Maista perunasalaattia ja lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele päälle hienonnettua ruohosipulia juuri ennen tarjoilua. Tarjoile perunasalaatti lämpimänä grillatun tai paistetun tuoremakkaran ja hunajasinapin kanssa.

Josef & Philipp Bründlmayer Zweigelt Rosé 2016

Alkon tuotenro 1:

Roseeviini Itävalta
13,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä